Home Nieuws Eenvoudige zege in Waalwijk, score had veel hoger uit moeten vallen

Eenvoudige zege in Waalwijk, score had veel hoger uit moeten vallen

190
0

PSV heeft in de zeventiende speelronde van de Eredivisie opnieuw een overwinning geboekt. In Waalwijk bleek de ploeg van Roger Schmidt met 1-4 te sterk voor RKC.

Vroeg in het duel raakte PSV twee aanvallers kwijt. Zowel Ritsu Doan als Bruma raakten geblesseerd. Invaller YorbeVertessen scoorde vervolgens twee doelpunten. Hij is daarmee topscorer van het team.

Aanvoerder Cody Gakpo begon in de spits. Hij liet na afloopvoor de camera van ESPN weten dat linksbuiten zijn favoriete positie is. ,,Dat weet de trainer ook. Alleen is hij soms aan het schuiven met wie er allemaal beschikbaar zijn en hoe wij het beste een wedstrijd in kunnen gaan.”

Trainer Roger Schmidt werd geconfronteerd met de woorden van Gakpo. ,,Je kunt me twintig keer vertellen dat Gakpoliever over links speelt, maar ik moet ervoor zorgen dat het elftal top presteert en spelers zich ontwikkelen. Flexibiliteit hoort bij voetbal en samenspel.”

Gakpo wilde niet te spreken van een gemakkelijke wedstrijd. ,,Maar dat lag vooral aan onszelf. We namen niet de juiste beslissingen op de juiste momenten. We maakten het onszelf daardoor onnodig moeilijk om uit te lopen qua score.”Schmidt: ,,We hebben het goed gedaan in de eerste seizoenshelft en verdienen het bovenaan te staan. Nu moeten we donderdag weer drie punten zien te halen tegen Go AheadEagles.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here