Home Nieuws Eens of oneens? ‘Dit is een heel groot falen van de trainer’

Eens of oneens? ‘Dit is een heel groot falen van de trainer’

1330
0

PSV was in het tweeluik tegen Benfica over twee wedstrijden zeker de betere ploeg maar de Portugezen waren effectiever.

Die conclusie kan getrokken worden over 180 minunten voetbal. Beslissende momenten die ervoor zorgde dat niet PSV maar het gemene en tijdrekkende Benfica zich wist te plaatsen voor het miljoenenbal.

Na afloop wezen de pijlen nar Roger Schmidt. De analisten van RTL 7 begrepen niets van het wisselbeleid van Schmidt en zijn staf. Analyticus Sneijder, die zinnige uitspraken afwisselde met totale onzin, had geen goed woord over voor de manier waarop PSV in de tweede helft speelde.

‘De veldbezetting was niet goed’, zei Sneijder. ‘Wanneer komen Noni Madueke en Cody Gakpo in hun kracht? Als ze van de zijkant komen, hun tegenstander opzoeken’, zei Sneijder.

‘Iedereen stond in de drukte, in de trechter. Na de wissels wisten ze helemáál niet meer waar ze moesten lopen. Alsof Schmidt tegen ze had gezegd: Ga het veld maar in en zoek het maar uit.’

Sneijder richtte zijn kritiek louter op Roger Schmidt. ‘Hij had duidelijk moeten zijn, in de rust al. Ik heb vaak genoeg tegen tien man gespeeld, dat je een goal moet maken. Dan moet je de rust bewaren, de tegenstander kapot spelen. Dat kan alleen als je de ruimtes groot maakt. Maar als je allemaal bij elkaar staat, dan kan één man het nog verdedigen. Er was een gebrek aan organisatie, de posities waren niet meer bezet. Misschien dat ze in het veld zelf besloten om te gaan lopen waar ze wilden? Dit is een heel groot falen van de trainer, ja. Hij mag het zichzelf aanrekenen. En dan het wisselen om het wisselen. Laat Madueke toch staan, die twintig minuten.’


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here