Home Nieuws Een week voor Hamburg is het best stil rond Cody Gakpo: Hoe...

Een week voor Hamburg is het best stil rond Cody Gakpo: Hoe Bas Nijhuis een cruciale rol speelde in transfer Gakpo

5845
0

Het naderende Europese Kampioenschap in Duitsland betekent voor Cody Gakpo het tweede internationale eindtoernooi in zijn nog jonge carrière.

De aanvaller leverde een prestatie van formaat in Qatar door de ploeg van Louis van Gaal naar de kwartfinale te leiden met doelpunten en assists. Een transfer naar Liverpool bleek het logische gevolg te zijn. Ondertussen zijn we anderhalf jaar verder en is Gakpo in Engeland nog niet uitgegroeid tot een steunpilaar. Dat is overigens ook niet eenvoudig in een elftal met zo veel sterren.

De inmiddels vertrokken manager Klopp loofde Gakpo maar al te vaak afgelopen anderhalf jaar maar tegelijkertijd zal Gakpo zijn naam niet altijd op het wedstrijdformulier staan. De toekomst van de geboren Eindhovenaar had er ook heel anders uit kunnen zien want Cody Gakpo kon in de zomer van 2022 naar Southampton en Leeds United. PSV wilde de aanvaller destijds wel nog behouden. En dus ging de Eindhovenaar te rade bij God. Het leverde een bijzondere afspraak met zichzelf op.

Cody Gakpo: Eén goal? Leeds. Twee goals? Southampton. Hattrick? PSV.

“Mensen gaan me misschien raar vinden. Ik kon naar Southampton, Leeds kwam in de race en PSV wilde dat ik zou blijven. Ik heb de drie opties die ik had, voorgelegd bij God. Als ik één keer scoorde, zou ik naar Southampton gaan. Als ik twee keer scoorde, zou ik naar Leeds gaan en als ik er drie scoorde, zou ik bij PSV blijven”, vertelt Gakpo, geciteerd door ESPN.

Op 31 augustus was de wedstrijd; tegen FC Volendam. Al heel snel scoorde Gakpo zijn eerste, Southampton lonkte. Al snel volgt zijn tweede, wat Leeds zou gaan betekenen. Maar dan, richting het eind van de wedstrijd, schiet hij nog een bal via Volendam-verdediger Damon Mirani binnen. Als Gakpo de goal zelf op zijn naam zou krijgen, werd het dus een hattrick – en daarmee een langer verblijf bij PSV.

Bas Nijhuis hoopt op slagroomtaart met terugwerkende kracht

Bedoeld dan wel onbedoeld speelde Bas Nijhuis een rol in de besluitvorming van Gakpo. Dat komt de leidsman uit Twente meestal wel goed uit want als er ergens aandacht te halen valt, is Nijhuis daar wel voor te porren.

De VAR van dienst was die avond Bas Nijhuis. “Ik had geen idee. Ik wist niet dat dat speelde. Maar nu ik het weet als ik hem de volgende keer zie, is een klein slagroomtaartje niet verkeerd na hoe zijn carrière is gelopen”, knipoogt de Tukker. Nog voor het laatste fluitsignaal, zonder duidelijkheid over de goal, besprak Gakpo het met boezemvriend Jordan Teze. Laatstgenoemde zei: “Misschien wordt het nog wel jouw goal. Nu is het echt in Gods handen. Dus als God wilt dat je blijft krijg jij die goal op je naam.”

Na de wedstrijd krijgt Gakpo te horen dat het inderdaad zijn goal is geworden: een hattrick, de linksbuiten blijft bij PSV. Een half jaar later meldde Liverpool FC zich officieel, waar het achter de schermen al enige weken bezig was met het voorbereiden van de transfer van Gakpo naar de Engelse havenstad. Of het geringe aantal basisplaatsen de voorbije maanden van invloed zal gaan zijn op de beslissing van Ronald Koeman inzake een basisplaats in de eerste wedstrijd tegen Polen blijft nog even afwachten. Het lijkt dan ook enigszins stil te zijn de laatste weken, die mogelijk tegen IJsland weer een basisplaats toebedeeld krijgt van Ronald Koeman. rond de aanvaller


Vorig artikelRonald de Boer begrijpt niets van discussie Dumfries – Frimpong
Volgend artikelJack van Gelder lacht om serieuze blik Denzel Dumfries

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in