Home Nieuws Een volgend clubicoon gaat uit van winst tegen Feyenoord: ‘Die 1-7 werkt...

Een volgend clubicoon gaat uit van winst tegen Feyenoord: ‘Die 1-7 werkt door naar Feyenoord’

1155
0

De beide PSV-iconen Willy en René van de Kerkhof vrezen voor Feyenoord aanstaande zondag.

De huidig landskampioen komt op bezoek in het Philips Stadion maar is tegelijkertijd al uitgeschakeld in de race voor het kampioenschap. De Eredivisie-topper tussen PSV en Feyenoord is natuurlijk nog een wedstrijd met de nodige prestige maar de meeste analisten zijn het er wel over eens dat de wedstrijd niets meer gaat veranderen aan de stand van zaken in de Eredivisie.

Ook clubicoon Björn van der Doelen denkt dat Feyenoord niets te vertellen heeft tegen PSV. Van der Doelen bleek net als de rest van de PSV-aanhang aangenaam verrast te zijn door het spel en de uitslag in Zwolle afgelopen zaterdagavond. Van der Doelen heeft genoten van PSV en denkt dat de ploeg van Peter Bosz ook op Feyenoord indruk heeft gemaakt met de 1-7 zege bij PEC Zwolle.

“Dat werkt daar ook wel door. Als je nog een beetje hoop hebt om kampioen te worden als runner-up, dan hoop je dat het fout gaat in zo’n wedstrijd bij PEC. Of dat het een heel moeizame overwinning is”, zegt Van der Doelen tegen Voetbal International. “Maar 1-7 is zo overtuigend, dat werkt door naar de concurrentie. Het doet mijn PSV-hart sneller kloppen.”

De voormalig middenvelder is opnieuw onder de indruk van Luuk de Jong, die tegen PEC uitblonk met een hattrick en nu de topscorer van de Eredivisie is. “En Pepi heb je gewoon nog achter de hand, een spits die ook heel makkelijk scoort. Hij staat al klaar als de carrière van De Jong een keer ten einde komt. Maar daar ziet het voorlopig nog niet naar uit. Hij verricht zoveel werk en neemt de hele ploeg mee met zijn drukzetten. Ik vind het ongekend”, ging Van der Doelen verder.

“Zijn keuze om niet meer voor het Nederlands elftal is ook wel een heel goede geweest”, gaat Van der Doelen verder. “Dat scheelt heel veel, dat je tijdens de interlandperiode niet weg hoeft en even rust hebt”, aldus Van der Doelen, die uitsprak dat zo’n overwinning in Zwolle in combinatie met het vertoonde spel zijn PSV-hart sneller liet kloppen.


Vorig artikelFamilie Lang richtte pijlen op Daley Blind tijdens WK: ‘Zeikerd is dat, fuck dat WK’
Volgend artikelOok Jan Boskamp haalt uit naar Valentijn Driessen: ‘Zo goed doet PSV het niet?! Je bent niet in orde!’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in