Home Nieuws Een verdediger moet verdedigen

Een verdediger moet verdedigen

53
0

De late 1-1 tegen Excelsior zorgde voor een grote teleurstelling bij spelers, trainer en supporters. Het puntenverlies is uiteraard een collectief falen maar er zijn zeker schuldigen aan te wijzen. Spitsentrainer Luc Nilis sprak deze week in diverse media over oa zijn befaamde vrije trappen. Nilis gaf aan dat Bruma een goede vrije trap in zijn benen heeft en dat er na de training vaak geoefend wordt op het verbeteren van zijn traptechniek. Bruma liet gisteren inderdaad, voor de eerste keer, zien dat het met zijn techniek op dat vlak wel goed zit. De late tegentreffer liet gisteren ook zien dat er na de training beter op klassiek mandekken getraind kan worden in plaats van op het verbeteren van de traptechniek.

De kerntaak van Bruma, verdedigen en een tegenstander uitschakelen, kost nog steeds veel moeite voor de 23 jarige Rotterdammer. Het gaat te ver om het nieuwe puntenverlies in de schoenen te schuiven van de centrale verdediger van PSV. Echter is het spel van Bruma wel degelijk zorgelijk te noemen. Het nonchalante krijgt Bruma er maar niet uit. Het 3e seizoen op rij van de centrale verdediger is wederom een seizoen waarin er weinig tot geen ontwikkeling is te zien. Ook tegenstanders als Excelsior, waar de kwaliteiten toch ver te zoeken zijn, creëren grote kansen door het nonchalante spel van Bruma. Uitverdedigen in de eigen 16 met een hakbal, het niet dekken van zijn tegenstander, meerdere keren balverlies op eigen helft; het is Jeffrey Bruma ten voeten uit. Als klap op de vuurpijl laat Bruma in de 93e minuut na waar een verdediger voor staat, namelijk verdedigen.