Home Nieuws Een topfitte Madueke kan PSV naar de titel loodsen: ‘Ik hoef niet...

Een topfitte Madueke kan PSV naar de titel loodsen: ‘Ik hoef niet te laten zien wat ik kan’

1738
0

Staat Noni Madueke voor een revanche of is die vraag teveel van het goede of wellicht een verkeerd gestelde vraag?

Feit is dat Noni Madueke wel degelijk nog veel te bewijzen heeft. De aanvaller geldt eigenlijk als een absoluut toptalent maar het komt er door één oorzaak nog te weinig uit. Die oorzaak luistert naar de naam: blessure. Madueke is fit en ook topfit maar had liever willen schitteren op het WK in Qatar. De aanvaller had dan ook al verder in zijn carrière kunnen zijn zonder dat nare en vervelende blessurepook.

Hoe dan ook, de aanvaller is weer fit en klaar om te excelleren voor PSV. Dat zagen we al terug in de verloren wedstrijd tegen AZ in nhet Philips Stadion, hoewel die wedstrijd ook wel aantoonde dat het soms vele onnodige balverlies er wel uit moet. De Engelse aanvaller is in ieder geval fit voor de tweede seizoenshelft. Madueke miste tot nu toe een groot deel van het seizoen door een enkelblessure, maar is klaar voor de tweede seizoenshelft met PSV.

Voor de winterstop ging het ook nog even over zijn motivatie. In de media werd gerept over een heus motivatieprobleem maar dat werd gelukkig al snel naar de achtergrond verdreven. Madueke kent vooralsnog een carrière van veel hoogte- en dieptepunten. Na een schitterende start van het seizoen 2020/2021 wordt Madueke geteisterd door blessureleed. In een interview met Voetbal International zegt de aanvaller nu einde 2022 bijna weer op niveau te zijn. “Zelf word ik steeds scherper en fitter. Ik hoop topfit te zijn als het seizoen weer begint. Voor nu ben ik blij en klaar om te knallen.”

Madueke weet wat hij kan maar heeft het nog te weinig laten zien: “Ik hoef mensen niet te laten zien wat ik kan, want dat weten ze wel. Ik wil gewoon mijn team en ploeggenoten helpen in de wedstrijden. Ik moet gewoon fit en gezond blijven. Want als ik dat ben, kan ik iets voor de ploeg betekenen.”

Toch kunnen we gerust constateren dat een fitte Madueke PSV naar de titel kan loodsen. Een fitte Madueke kan een sleutelspeler zijn in uitwedstrijden tegen Feyenoord en AZ, waar hij met zijn spel stadions stil kan krijgen. Kijkt Madueke al vooruit? Over de titelrace is Madueke eerlijk. “Heel eerlijk en vanuit het diepst van mijn hart, kan ik zeggen dat ik daar nu echt absoluut niet mee bezig ben. Of we op dit moment beter zijn dan Ajax of niet. Ik kijk echt eerst naar mezelf en het team. En als wij doen wat we moeten doen, zullen we aan het eind van het seizoen bovenaan staan”, zegt Madueke vol zelfvertrouwen.


Vorig artikelThe Telegraph: United is bereid 50 miljoen te betalen en gaat zich bij PSV melden voor Gakpo
Volgend artikelEngelse topclubs ook in de rij voor Xavi Simons, Erick Gutiérrez en Ibrahim Sangaré

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in