Home Columns Een stukje Amsterdams toneel: ‘Bergwijn is bij ons nooit genoemd’

Een stukje Amsterdams toneel: ‘Bergwijn is bij ons nooit genoemd’

80
0

Je houdt een persconferentie. Je krijgt vragen, geeft antwoord op vragen maar je zegt feitelijk niks. Zo kunnen we Erik ten Hag omschrijven achter een tafel met voor zich een microfoon.

Toch doet de trainer uit Twente zijn best snel en gevat te reageren, zonder al te lange stiltes tussen vraag en antwoord te laten vallen. Het lijkt ook nog te lukken, daar in zijn geboortestreek in de Lutte, waar zijn werkgever een trainingskamp heeft belegd.


Tot aan het moment dat de belangstelling van Ajax voor Steven Bergwijn wordt aangehaald. Ten Hag valt dan toch weer ouderwets door de mand en valt er tevens weer goed waar te nemen dat de alleraardigste Tukker een man zonder karakter is.

Ten Hag wil de belangstelling voor Bergwijn naar eigen zeggen bevestigen noch ontkennen. Dan weet een ieder hoe laat het is. Het is een slecht stukje toneel wat ten Hag probeert uit voeren. Het is zo slecht geacteerd en uitgesproken dat ten Hag eigenlijk meteen terug moet naar de toneelschool óf meteen opnieuw in de leer moet bij de perschef van Ajax voor een serie mediatrainingen.

Toch kunnen we het Erik ten Hag niet kwalijk nemen; de Ajax trainer is nu eenmaal een man zonder een sterk karakter. Immers, een trainer met karakter zegt gewoon waar het op staat en spreekt de belangstelling voor een speler onomwonden uit.

Ajax zou na de komst van Quincy Promes vol voor Bergwijn gaan, maar Ten Hag maakt het erg bont met zijn antwoord: “Bergwijn is bij ons nooit genoemd. Dat is wat júllie ervan maken.”

“Als wij nieuws hebben, dan melden we dat. Zo doen we het altijd. Ondertussen doen we ons werk”, vervolgt Ten Hag. “We hebben onze lijstjes klaar. Per positie. Dat is de stand van zaken. Ik zeg niet dat Bergwijn niet op het lijstje staan, maar ook niet dat hij er wel op staat.”

Het hemeltergende ‘gedraai en gekeer’ en gehakkel van de heer Ten Hag is tenenkrommend te noemen. En ‘last but not least’ richten we onze pijlen ook nog op de hoofdrolspeler zelf.

Beste Steven, vertrek a.u.b. naar Amsterdam. Het is wel goed zo. Een logo kussen, keer op keer uiten dat PSV je club is, uitspreken dat je op je plaats bent bij de club maar de interesse vanuit Amsterdam steevast niet afwijzen, zorgt bij een groot deel van de achterban voor zeer gemengde maar inmiddels ook negatieve gevoelens.

Bovendien wordt PSV per definitie niet zwakker van jouw vertrek dus het is hoog tijd om je koffers te pakken als je nieuwe werkgever eens een keer de daad bij het woord voegt en 40 miljoen euro overmaakt.

Als er voor jou in Nederland niet slechtst één club van belang is, kun je beter vertrekken. Wat ons betreft ben je dan niet meer welkom bij PSV. Als je denkt dat je je in de beperkte Eredivisie elders beter kunt ontwikkelen dan bij PSV, ben je wat ons betreft niet meer welkom bij PSV.

Redactie PSV Inside.


Facebook Comments