Home Nieuws Een standbeeld voor Luuk de Jong? ‘De heldendaad van een vrijdenker’

Een standbeeld voor Luuk de Jong? ‘De heldendaad van een vrijdenker’

1440
0

Als Nico Dijkshoorn, columnist voor Voetbal International, ergens iets van vindt of iets bijzonders waarneemt op of rond de voetbalvelden, klimt hij steevast in de pen.

Gedraag je gewoon normaal, is wel een rechtlijnige denkwijze van Dijkshoorn, die normaal gedrag vaak kan waarderen en daar dan over in de pen klimt. Gedraag je buiten het normale en acceptabele als voetballer of als voetbalprominent, overkomt je het tegenovergestelde. Dan klimt Dijkshoorn nog steeds in de pen maar dan worden zijn bijdragen vaak wat langer, intenser en heftiger. Ga er maar aan staan want Dijkshoorn heeft de gave iemand flink te kakken te zetten.

Voor Luuk de Jong klinkt louter lof dezer dagen. Feitelijk klinkt er al weken en maanden louter lof voor Luuk de Jong, die inderdaad aan een puike en sterke fase van zijn carriere bezig is. Luuk de Jong is hot en Luuk de Jong speelt vooral fantastisch. De Jong scoort erop los voor PSV en lijkt nog altijd steeds beter te worden. De Jong lijkt ook steeds mooie doelpunten met de kop te maken. Kan dat nog? ja, klaarblijkelijk. Want zijn rake maar afgekeurde kopbal tegen Sparta net voor rust, was inderdaad een juweel van een treffer.

Dat stelde Wim Kieft deze week ook na zijn analyse van de wedstrijd tussen Sparta en PSV, die PSV met geweldig voetbal om wist te zetten in een eenvoudige 0-4 overwinning. Schijnbaar achteloos kopte De Jong met de achterkant van zijn hoofd achter de verbouwereerde keeper Olij. Een prachttreffer. Terug naar Nico Dijkshoorn, die deze week besloot Luuk de Jong op de troon te zetten.

Nico Dijkshoorn geniet van Luuk de Jong en lijkt zich te irriteren aan Wout Weghorst. En ja, dan kun je aan de beurt zijn. ‘Het gedrag van Wout Weghorst, met aderen als kabeltouw in zijn nek tijdens het meeschreeuwen van het Wilhelmus, heeft een onherroepelijke, zeer welkome tegenbeweging opgeroepen: voetballers die geen zin hebben om te zingen over iets waar ze helemaal niet in geloven’, schrijft Dijkshoorn in zijn column in Voetbal International. `

‘Ik ga nog niet juichend de straat op om het te vieren, maar ik merk dat er heel voorzichtig wordt gemorreld aan die opgefokte Oranje-waanzin’, schrijft Dijskhoorn, om zich vervolgens op PSV’s aanvoerder Luuk de Jong te richten.

“Luuk de Jong, als ik niet zo’n hekel had aan standbeelden, dan zou ik er een voor hem kleien. Hij bedankte – in de vorm van zijn leven – voor het Nederlands elftal. De heldendaad van een vrijdenker’, aldus een complimenteuze Nico Dijkshoorn in weekblad Voetbal International.


Vorig artikelPeter Bosz opgelucht na interlandperiode | Zorgen om Noa Lang, die nog niet fit is
Volgend artikelUnieke beelden van het Philips Stadion in 1976

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in