Home Nieuws Één serieuze kandidaat is inmiddels afgevallen maar: ‘PSV ziet Cocu als hele...

Één serieuze kandidaat is inmiddels afgevallen maar: ‘PSV ziet Cocu als hele serieuze kandidaat-trainer’

13338
0

De naam van Phillip Cocu valt geregeld als nieuwe hoofdtrainer van PSV.

De meningen over een eventuele terugkeer van Cocu naar PSV zijn verdeeld. Zowel bij de fans als bij de achterban zijn wisselende geluiden te horen als het een terugkeer van de geboren Eindhovenaar gaat. Is het niet een jaar of vijf te vroeg voor een terugkeer van Cocu op het oude nest?

Cocu is nog altijd geen gearriveerde trainer als het over prestaties in het buitenland gaat. Cocu kende bepaald geen successen bij Fenerbahce en Derby County. De coach werd zelfs twee keer ontslagen. Toch geldt Cocu als voorname kandidaat-trainer voor PSV. Datzelfde gold eerder voor Ruud van Nistelrooij maar door die naam kan inmiddels een streep worden gezet. Van Nistelrooij is afgevallen als kandidaat-trainer voor het eerste elftal.

Het Eindhovens Dagblad meldt dat Phillip Cocu door de PSV directie als een hele serieuze kandidaat wordt gezien om na dit seizoen als trainer terug te keren bij PSV. Cocu liet begin deze maand tegenover Voetbal International nog weten dat hij openstaat voor een terugkeer bij de club waar hij eerder successen vierden. De regionale krant denkt dat door de komst van Marcel Brands als algemeen directeur er weer ruimte voor Cocu als trainer lijkt te ontstaan.

Ook PSV clubwatcher Marco Timmer ziet Cocu als een logische optie. “Dat ligt wel voor de hand. Hij heeft al succesvol samengewerkt met Brands”, zo geeft hij aan bij VI TV. “Maar wie weet toveren Brands en De Jong wellicht tot iets anders uit de hoge hoed”, aldus Timmer namens Voetbal International.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here