Home Columns Een nieuw seizoen Adam Maher dreigt

Een nieuw seizoen Adam Maher dreigt

33
0

Mogelijk blijft Adam Maher toch bij PSV. Dankzij het weinig standvastige beleid van Chelsea, waar Marco van Ginkel aan zijn lot wordt overgelaten en het vertrek van Stijn Schaars, zit PSV dun in de middenvelders.

Philip Cocu wenst geen onderbezetting op het middenveld en Adam Maher zou van de leiding te horen hebben gekregen dat een vertrek alsnog onbespreekbaar is geworden, weet het AD te melden. Na een seizoen waarin Maher voornamelijk op de bank zat en bovendien in ongenade viel bij een groot deel van de supporters, leek een vertrek onvermijdelijk.
De leiding van PSV gaf aan dat het deze zomer bereid was om mee te denken wanneer een interessante club zich zou melden voor Maher, die nog een contract voor twee jaar heeft. Zolang van Ginkel niet terugkeert bij PSV mag Maher niet worden verkocht, stelt de ochtendkrant vast. PSV hoort waarschijnlijk pas laat in augustus of een rentree van Van Ginkel realiteit zal worden.

Zo dreigt er een nieuw seizoen Adam Maher bij PSV. Voor beide partijen heeft een nieuw seizoen PSV weinig nut. Maher en PSV zijn duidelijk geen match. De supporters zijn al maanden klaar met de voetballer die niet overloopt van werklust en zelden op een sterke mentaliteit te betrappen valt. Nee, hard trainen en je kop niet laten hangen, zoals Maher geprezen wordt binnen de PSV gelederen, is niet iets waar met respect over gesproken hoort te worden; het is de normaalste zaak van de wereld. Philip Cocu eist in zijn 3e seizoen als hoofdtrainer van PSV maximale focus van zijn selectie en voortdurend de absolute wil om te willen winnen en om beter te worden.
Verslappen en niet bij de les zijn, zoals PSV voor de dag kwam tegen FC Eindhoven, zijn zaken waar Cocu op blijft hameren maar juist ook weer wel eigenschappen waarin Maher al jaren tekort schiet. Zelden of nooit maakt de middenvelder progressie door, zelden of nooit speelt Maher een serie goede wedstrijden. Wel is Adam Maher vaak snel tevreden over het eigen presteren en verongelijkt over zijn rol als reserve. Een nieuw jaar PSV zal voor beide partijen geen zoden aan de dijk zetten, behalve het breed houden van de selectie.


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here