Home Nieuws ‘Een mes in je rug’ | Vijf twintigers en Luuk de Jong...

‘Een mes in je rug’ | Vijf twintigers en Luuk de Jong stappen achter de rug om van wereldspits van Nistelrooij naar de directie

64380
0

De actie van een groepje spelers uit de selectie van Ruud van Nistelrooij valt slecht bij analist Wim Kieft. In de week na de gewonnen bekerfinale stapten een zestal spelers naar de directie.

Er zijn verschillende lezingen over het geheel. Enerzijds wordt er gemeld dat van Nistelrooij juist wel op de hoogte was van de actie van de bewuste spelers maar anderzijds wordt er juist melding gemaakt dat dit pertinent niet zo is. Wim Kieft kijkt er naar en heeft geen goed woord over de zogenaamd bepalende spelers die volgens diverse media bij de directie geklaagd hebben over het functioneren van Ruud van Nistelrooij en een deel van zijn staf.

Feitelijk kunnen we de actie van de bewuste spelers, zes man sterk maar elders valt ook weer het aantal van acht spelers te beluisteren, typeren als een niet hele chique actie als het zo verlopen is zoals links en rechts wordt gesuggereerd. Feitelijk stapt een groepje twintigers samen met Luuk de Jong als dertiger, naar de directie om wat onvrede kenbaar te maken. Het gaat hier nog altijd wel over Ruud van Nistelrooij, één van Europa’s beste topschutters ooit. Wim Kieft weet hard te oordelen over het geheel.

“Ik walg ervan en het is een mes in je rug”, zegt Kieft bij Veronica Offside over de klagende spelers. “Het is al de tweede keer dat dit bij PSV gebeurt. Dat ze een beginnende trainer aanstellen. Met Mark van Bommel is het uiteindelijk ook zo gelopen.”

Van Bommel werd na een serie mindere resultaten ontslagen, maar er was ook sprake van de nodige onrust intern. Kieft rakelt een ander incident op. “Hans van Breukelen en Gerald Vanenburg gingen naar Kees Ploegsma toe omdat ze vonden dat Flemming Povlsen moest spelen. Toen had ik alvast zoiets van: waarom ga je naar Ploegsma toe? Ga dan gewoon lekker naar Guus Hiddink toe. Dat werd een rel en toen was dat seizoen ook meteen klaar. Zoiets doe je niet”, is Kieft duidelijk in zijn mening.

Kieft krijgt bijval van Rene van der Gijp, Wilfred Genee en Johan Derken. De heren analisten van Vandaag Inside begrijpen niet dat een grootheid als Ruud van Nistelrooij op deze manier wordt aangevallen. ‘Van Nistelrooij moet je steunen in zijn eerste jaar, overal in steunen’, klinkt het aan tafel bij Vandaag Inside.


Vorig artikel‘PSV derde? Ik denk dat het dan exit Ruud van Nistelrooij is’
Volgend artikelTussen alle onrust door is er ook sprake van enige nuance | ‘Strategische aanval van De Telegraaf’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in