Home Nieuws Een meer dan vruchtbare gedachte: Ronald Waterreus draagt Ruud Gullit voor als...

Een meer dan vruchtbare gedachte: Ronald Waterreus draagt Ruud Gullit voor als RvC lid PSV

2160
0

Ruud Gullit, man met nog steeds wereldwijd aanzien en bekendheid, keek deze week verrassend als even verbaasd maar ook glimlachend op, toen Ronald Waterreus hem een bijzonder voorstel deed.

Als voetballer veroverde Ruud Gullit letterlijk en figuurlijk de wereld maar zijn carriere begon pas echt bij PSV, waar hij de Nederlandse velden wist te betoveren en ervoor zorgde dat niemand minder dan Silvio Berlusconi persoonlijk in een privejet naar Nederland vloog. De markante voorzitter van Milan probeerde hoogstpersoonlijk Gullit en PSV te verleiden de stap naar AC Milan te maken.

En zo geschiedde en dus ontving PSV in de zomer van 1987 maar liefst 17 miljoen gulden vanuit Milaan, om een jaar later zonder Ruud Gullit de Europa Cup voor landskampioenen te veroveren.

In Milaan bleek de internationale carriere van Gullit echt aangevangen maar de Amsterdammer bleef zijn vorige club op de voet volgen. Nimmer heeft Ruud Gullit op PSV afgegeven en overal droeg hij de club positief uit. Dat is heden ten dage overigens nog steeds zo. Duidelijk is dat de Amsterdammer PSV een warm hart toedraagt.

Gullit is tegenwoordig analist voor verschillende buitenlandse sportzenders, van Qatar tot Londen en van Milaan tot Hilversum. Toch heeft Ronald Waterreus een voorstel geopperd voor Ruud Gullit. Waterreus ziet een bijzondere functie voor Gullit weggelegd bij PSV. De Limburgse oud-doelman sprak over de naderende transferzomer van PSV en wees ineens naar Gullit.

“Ik zit naar Ruud te kijken en zie plotseling een voetbalcommissaris van PSV. Dat schiet me zomaar door mijn hoofd”, zei Waterreus bij Rondo van Ziggo Sport. “Ik vind inderdaad dat Ruud in de RvC van PSV zou moeten zitten. Na twee keer vijf jaar moet je weg en Van Breukelen moet dus weg. Jij hebt toch bij PSV gespeeld? Als jij ergens ter wereld binnenkomt, dan komt er wel iemand binnen. Dan gaan er behoorlijk wat deuren open.”

Gullit lijkt zich even geen houding te kunnen geven en reageert lachend als even verbaasd, maar zegt tegelijkertijd geenzins ‘nee’. “Hoe kom je daar nou weer bij? Ja, ik heb inderdaad bij PSV gespeeld. Ik zou er niet voor betaald willen worden, in ieder geval. Dat zou ik niet willen. Ik vraag me echt af hoe je daar zo opeens bij komt?”, aldus een glimlachende Gullit, die Waterreus blijft bevragen naar zijn idee.

Ook presentator Wytse van der Goot van Ziggo valt iets op aan het antwoord van Gullit. “Hij zegt nog steeds geen ‘nee’. Het is geen keiharde ‘nee’. Wordt vervolgd, misschien wel. Interessant voorstel”, besluit Van der Goot over het idee van Ronald Waterreus, dat ook onder PSV fans op goedkeuring kan rekenen.

Kortom, een meer dan vruchtbare gedachte. Boegbeeld en wereldwijde bekendheid Ruud Gullit, als lid van de Raad van Commissarissen van PSV.


Vorig artikelSituatie Fábio Silva | Vermeende interesse Ajax is spelletje van de zaakwaarnemer
Volgend artikelOud PSV’er Danjuma verlaat Tottenham, vertrek bij Villarreal lonkt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in