Home Nieuws Een medestander voor wisselbeleid Schmidt maar: Tegen Benfica en Feyenoord slecht gewisseld

Een medestander voor wisselbeleid Schmidt maar: Tegen Benfica en Feyenoord slecht gewisseld

827
0

Roger Schmidt heeft niet alleen maar tegenstanders als het over zijn wisselbeleid gaat.

De Duitse coach werd vaak bekritiseerd afgelopen weken maar heeft voorlopig het gelijk aan zijn zijde. PSV wint weer en een speler als Noni Madueke raakte geblesseerd en dat kan gerust zijn geweest door overbelasting. Schmidt vindt ook een medestander in de hockeywereld. Oud-bondscoach Paul van Ass steunt het wisselbeleid van Roger Schmidt namelijk grotendeels.

De oud-bondscoach van de Nederlandse hockeymannen deelde deze week een compliment uit aan Roger Schmidt over diens wisselbeleid. Wel maakt de coach met voetbalinzicht de kanttekening dat Schmidt als hij wisselt wel de juiste keuzes moet maken. Van Ass doelt op de wissels tegen Benfica en Feyenoord.

“Veel wisselen is goed”, zegt Van Ass in De Telegraaf. “In het hockey is het doodnormaal. Zo heb je altijd frisse spelers. De fout die Schmidt echter maakte tegen Benfica en Feyenoord was dat hij er goede spelers uit haalde voor minder goede”, doelde hij op het inbrengen van bijvoorbeeld Armindo Bruma in een wedstrijd die daar totaal niet om vroeg.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here