Home Nieuws Een matige defensie maar ‘Ajax heeft PSV niet op de rug liggen’:...

Een matige defensie maar ‘Ajax heeft PSV niet op de rug liggen’: Roep om Pröpper en centrum met Teze

3680
0

Roger Schmidt staat met PSV op slechts twee punten van koploper Ajax en dus is het chagrijn van vorige weekend deels verdreven. Zo snel kan het gaan in het voetbal, is inmiddels een ieder bekend.

Het was een tamelijk onrustige week voor PSV met de nodige kritieken van buitenaf. Menig analist en journalist twijfelde openlijk aan de kwaliteiten van de ploeg van Roger Schmidt maar ook aan de kwaliteiten van de trainer zelf. Toch hangt de vlag er een week later weer anders bij. Wat wel een punt van zorg is en ook lijkt te blijven is het grote aantal tegendoelpunten.

Wat te doen want het gaat bergafwaarts met het doelsaldo, wat aan het einde van de rit zomaar beslissend kan gaan zijn. Een keeperswissel, een ander centraal duo of extra verdedigende accenten gaan leggen? In AD Sportwereld wordt maandag geopperd om Jordan Teze zijn rol centraal achterin te laten oppakken. Teze was immers meer dan een lichtpuntje vorig seizoen.

Maarten Wijffels, PSV clubwatcher namens AD Sportwereld richt de pijlen op Teze, waarbij de rol van Ramalho buiten beeld blijft. De Braziliaan begon erg sterk aan het lopende seizoen maar maakt geregeld kleine schoonheidsfoutjes. ‘Schmidt zou wellicht eens moeten overwegen of er in zijn team geen ander verdedigingscentrum nodig is dan Ramalho/Boscagli of Ramalho/Obispo. Misschien geeft Ramalho/Jordan Teze wel meer stabiliteit, ondanks dat er dan twee rechtspoten naast elkaar spelen. Teze deed het vorig seizoen prima centraal achterin, maar fungeert nu als rechtsback’, analyseert Wijffels.

Ook Wijffels denkt dat er dit seizoen nog meer in het vat zit voor PSV dan een tweede plaats nu Ajax toch kwetsbaar oogt en links en recht punten laat liggen. Wijffels oppert andere accenten op het middenveld en het trainen op het beter uitvoeren van het positiespel. ‘Wat daarnaast beter kan en moet in Eindhoven, is het positiespel tegen ‘kleine’ ploegen die zich ingraven. PSV snakt dan naar meer creativiteit vanaf het middenveld. Nu is Mario Götze de middenvelder die alles moet verzinnen, maar de Duitser brengt het ook lang niet elke keer, mede door blessures’, constateert de AD journalist kundig.

Daarbij denkt de journalist namens het AD, dat Davy Pröpper nog weleens grotere rol van betekenis kan gaan spelen dan tot op heden het geval is. ‘Met Pröpper is er nog iemand die snelheid en variatie in de opbouw kan brengen. Pröpper in een rol zoals Andrés Guardado, bij wie in het PSV van Phillip Cocu altijd de opbouw startte, dat heeft Schmidt na een derde van de competitie nog nauwelijks geprobeerd’, aldus Maarten Wijffels in zijn analyse over PSV.


Vorig artikelOp een derde van de competitie heeft PSV alles in eigen hand maar: ‘Defensie is niet kampioenswaardig’
Volgend artikelESPN analisten loven Sangaré maar kraken door ‘ondergrens zakkende’ Ramalho

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in