Home Nieuws Een kleine of grote uitslag? ‘Het liefst willen ze Ajax vernederd zien...

Een kleine of grote uitslag? ‘Het liefst willen ze Ajax vernederd zien worden’

970
0

Wim Kieft gaat er zondagmiddag goed voor zitten. Dat kondigde de De Telegraaf en Ziggo-analist aan in zijn column in De Telegraaf, opgetekend door niemand minder dan Valentijn Driessen.

Kieft houdt zijn hart vast voor Ajax in het Philips Stadion want de Amsterdammer verwacht dat PSV korte metten met de Amsterdamse club gaat maken. Kieft stipt een aantal zaken aan in zijn voorbeschouwing op het duel in Eindhoven.

Kieft denkt namelijk dat de PSV fans de wedstrijd tegen Ajax de allerbelangrijkste wedstrijd van het seizoen vinden. Daar vergist de analist van Ziggo en De Telegraaf zich dan toch in want de club uit Amsterdam maakt ook bij vele voetbalfans, van PSV dan wel van Feyenoord of andere clubs, weinig tot niets los. Ajax is voor vele duizenden fans van andere clubs in Nederland ook gewoon een normale club, die vooral niet te groot en niet te belangrijk moet worden gemaakt.

Wim Kieft ziet dat dus anders. “Aan de sfeer in het Philips Stadion merkte je of je tegen Ajax speelde of tegen een andere willekeurige club’,stelt Kieft vast in vergelijking met de jaren dat de Amsterdammer zelf in de spits bij PSV stond. ‘Ongeacht de positie op de ranglijst. Ajax is de wedstrijd van het jaar. Met de huidige verhoudingen zullen de fans van PSV geen genoegen nemen met een kleine uitslag. Het liefst willen ze Ajax vernederd zien worden”, denkt Kieft over de wedstrijd van zondagmiddag.

„Het is al eerder gezegd, maar dit wordt een hele andere PSV-Ajax dan ooit tevoren. Niet eens omdat Peter Bosz met zijn ploeg koploper is en Hedwiges Maduro de nummer 17 van de Eredivisie aanvoert. Nee, omdat Ajax naar Eindhoven komt om te verdedigen, om de boel dicht te timmeren en PSV met Amsterdamse branie, bravoure en aanvalsspel de ongeslagen positie wil behouden”, stelt Wim Kieft vast.


Vorig artikelDiscussie rond keuze Ronald Koeman voor Schouten boven Gravenberch
Volgend artikelVIDEO | PSV gaat alles geven om zondag voor de zesde (!) keer op rij te winnen van Ajax

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in