Home Nieuws Een gebrek aan scherpte, kwaliteit of niveau? 4e nederlaag in 14 wedstrijden...

Een gebrek aan scherpte, kwaliteit of niveau? 4e nederlaag in 14 wedstrijden maakt veel los

977
0

PSV verloor thuis tegen AZ voor alweer de vierde keer dit seizoen en juist die nederlaag komt hard aan.

Onverwacht en erg zuur is de thuisnederlaag tegen de club uit Alkmaar te noemen. Na afloop bleek al snel dat de vierde nederlaag in veertien wedstrijden erg hard aan kwam bij de achterban. Boze fans reageren de frustraties af op sociale media. Ondertussen zochten Ruud van Nistelrooij en Cody Gakpo naar woorden om de nederlaag te verklaren.

Hoe valt de thuisnederlaag te verklaren? Is het een gebrek aan scherpte, een gebrek aan kwaliteit of is het gewenste niveau niet aangetikt tegen de Alkmaarders? In gesprek met ESPN gaf Cody Gakpo aan dat PSV tegen AZ niet scherp genoeg was. “We stonden met momenten niet goed en waren slordig aan de bal”, zo gaf hij aan. “We hebben zelf weinig weggegeven, maar door een fout van ons maken zij wel 0-1. Dan is het voor ons achter de feiten aanlopen en op jacht gaan naar de gelijkmaker, maar hij wilde niet.”

Gevraagd werd aan de aanvaller waar voor PSV het grootste verbeterpunt zit na het WK in Qatar. “We moeten nog gedisciplineerder spelen en vast zijn in de formatie”, zo gaf hij aan. “Van daaruit moeten we de slordigheden eruit halen en geen kansen meer weggeven. Dan kunnen wij gewoon goed voetballen. Dat hebben wij al laten zien. Daar moeten we op voortbeduren. Dit was denk ik een incident. Hiervoor waren we goed bezig. We weten wat we kunnen. Dat moeten we vasthouden, verbeteren en verder ontwikkelen.”


Vorig artikelPSV is onvoorspelbaar: Van Nistelrooij en Gakpo praten frustraties van zich af na onverwachte thuisnederlaag
Volgend artikelDe discutabele invalbeurt van Madueke, Gakpo meldt goed nieuws: ‘Ik blijf bij PSV’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in