Home Nieuws ‘Een bod van vijftig miljoen op Sangaré laten lopen, vind ik gewelddadig’

‘Een bod van vijftig miljoen op Sangaré laten lopen, vind ik gewelddadig’

4257
0

De verschillende analisten en journalisten blijven over elkaar heenvallen als het over de bestuurssituatie bij PSV gaat.

Zo heeft ook Kenneth Perez zijn mening over dat wat er bij de club speelt. Het gaat vrijwel uitsluitend over de bestuurlijke situatie bij PSV en minder over de gewonnen wedstrijd tegen Feyenoord.

In het ESPN-programma Voetbalpraat stelt Vincent Schildkamp dat De Jong ‘precies deed wat hij zou moeten doen’ door Cody Gakpo en Ibrahim Sangaré binnenboord te houden. Daar is Perez het op zijn beurt niet mee eens.

“Daar ben ik het niet mee eens”, begint de Deen. “Als je een bod van vijftig miljoen euro op Sangaré laat lopen, vind ik dat bijna gewelddadig”, foetert Perez. Hoe dat zit? Chelsea wilde een dag voor Deadline Day bij PSV toeslaan met een bod van veertig miljoen euro voor de Ivoriaan, maar dat wees PSV af. Hier zou het startpunt geweest zijn van de huidige perikelen.

Dan was daar nog plots de Engelse Premier Leagueclub Leeds United. Leeds dacht op de slotdag van de transferperiode met een bod van dertig miljoen euro Gakpo en PSV over de streep te trekken. “Daar was ik ook niet mee akkoord gegaan”, aldus Perez.

“Maar, je moet financieel gezond zijn. Het geld kan je op een andere manier gebruiken, voor twee andere posities. Daardoor wordt je alsnog sterker.”

De Deen benadrukt ook dat de raad van commissarissen met onder meer Robert van der Wallen zonder voetbalverstand regeert. Of die conclusie terecht is, valt nog te bezien. De RvC stelt vast dat John de Jong niet functioneert zoals gewenst is. Dat is een andere conclusie die feitelijk niet te rechtvaardigen valt met Hans van Breukelen aan boord. “Héél veel geld. En bij een voetbalclub betekent dat niet dat je per se snapt hoe het voetbal werkt.”


Vorig artikelBerry van Aerle haalt uit naar Waterreus: ‘Hij komt weer onder zijn steen vandaan gekropen’
Volgend artikelAad de Mos wil geen huurlingen meer maar is lyrisch over Branthwaite: ‘Die mag je er nooit meer uithalen’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in