Home Nieuws ‘Een blik op het programma’

‘Een blik op het programma’

8
0

PSV heeft met een blik op de ranglijst een redelijk eenvoudig programma voor de boeg wat de komende weken aangaat. PSV watcher Rik Elfrink analyseert de kalender voor de komende weken.

Een blik op het programma van PSV leert dat de ploeg de komende weken drie ‘kleintjes’ ontmoet. De club speelt tegen de nummer 14,16 en 18 van de eredivisie. Normaal gesproken een programma om niet al te veel risico’s te nemen en waarin niet alle krachten aangesproken hoeven te worden. De praktijk is dit seizoen een andere. PSV heeft het juist tegen de ploegen uit de staart van de ranglijst moeilijk en blijkt keer op keer in verlegenheid te brengen. 

3 wedstrijden tegen FC Twente, Excelsior en De Graafschap moeten in een kampioensstrijd 9 punten opleveren. Daarna is er voor PSV misschien weer ruimte om buitenshuis nog een keer een paar punten te morsen. FC Utrecht-uit is een wedstrijd waar het de afgelopen jaren heel makkelijk ging, maar dit seizoen zou de club het wel eens moeilijk kunnen krijgen in De Galgenwaard, waar FC Utrecht op stoom is gekomen. Daarna ontmoet PSV in Nijmegen NEC en komen ADO en Heracles naar Eindhoven. Ik denk dat trainer Phillip Cocu op voorhand met 19 punten uit de komende 7 duels zou kunnen leven. Eens kijken of het uitkomt.


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here