Home Nieuws Een basisplaats voor Marco van Ginkel lijkt voorlopig even uit beeld, Schmidt...

Een basisplaats voor Marco van Ginkel lijkt voorlopig even uit beeld, Schmidt lovend over Érick Gutiérrez

2001
0

Roger Schmidt lijkt de komende weken op Érick Gutiérrez te gaan bouwen. Dat kan een hard gelag worden voor Marco van Ginkel.

Schmidt ziet dat de Mexicaanse middenvelder zichzelf laat zien en zorgt voor balans op het middenveld. Het stabiele spel van Gutiérrez lijkt ook van invloed te zijn op het spel van Ibrahim Sangaré. De beide middenvelders vormen een nieuw koppel op het middenveld en dat gaat invloed hebben op de kansen van Marco van Ginkel en Davy Pröpper. Beide spelers waren niet geheel fit en kampten met lichte blessures. En dus ontstond daar uit het niets ineens een echte kans voor Gutiérrez, die met goed spel Roger Schmidt op zijn wenken weet te bedienen.

Inmiddels zitten Van Ginkel en Pröpper weer bij de selectie, maar de Mexicaan heeft zijn basisplek behouden en dat smaakt duidelijk naar meer. Op de persconferentie voor het duel met Sturm Graz is Schmidt lovend over Gutiérrez en dus kunnen Marco van Ginkel en Davy Pröpper er vanuit gaan dat ze even pas op de plaats moeten maken komende weken. “Hij heeft nu drie wedstrijden op rij laten zien dat hij een erg goede speler is. Hij zorgt samen met Ibrahim Sangaré voor een erg goede balans op ons middenveld.”

Schmidt legde vervolgens uit dat PSV sterk is in balbezit en dat de ploeg de bal ook snel terug kan veroveren aan de hand van de Mexicaanse middenvelder. Dat is enigszins verrassend te noemen omdat Guti maandenlang niet in de picture was in Eindhoven . “Guti geeft ons die kwaliteiten en balans”, stelt de oefenmeester. “Ik ben dus blij met hem.”

Schmidt haalde ook nog de goede wedstrijd tegen Vitesse aan. Guti kon prima statistieken overleggen en won maar liefst 11 van de 11 duels. “Ik had het gevoel dat alle spelers erg scherp waren zodat we geen tegengoals konden incasseren. Natuurlijk gingen we voor de derde treffer, maar we waren ook erg scherp in de verdediging. Ik zag dat er zaterdag meer motivatie en verantwoordelijkheid aanwezig was in de ploeg, om te denken aan het verdedigen. Dat is een goede stap voorwaarts”, aldus Roger Schmidt over Erick Gutiérrez. Een basisplaats voor Marco van Ginkel lijkt daarom voorlopig even uit beeld te zijn.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here