Home Nieuws Een bak tegendoelpunten en geen perspectief, ook Vitesse in 180 minuten geen...

Een bak tegendoelpunten en geen perspectief, ook Vitesse in 180 minuten geen partij voor PSV

441
0

Ook het Vitesse van trainer Edward Sturing heeft voor de tweede keer dit seizoen kennis gemaakt met het ongenaakbare PSV van Peter Bosz.

De duidelijke wedstrijdstatistieken wisten zaterdagavond de enorme verschillen uit te beelden. De ploeg van Bosz bleek zoals verwacht heer en meester te zijn. Met 29 schoten, waarvan 12 op doel, kwam Vitesse er nog genadig vanaf. Over 180 minuten bezien kreeg ook Vitesse dit seizoen geen grip op PSV, ofschoon de club uit Arnhem in de heenwedstrijd in de Gelredome PSV nog een deel van de wedstrijd liet zweten.
In Arnhem won PSV met 1-3, waardoor het het over twee wedstrijden bezien negen keer wist te scoren tegen de geplaagde club van Marco van Ginkel en Isimat-Mirin.

Vitesse staat inmiddels aan de rand van de afgrond na de nederlaag in het Philips Stadion. Luuk de Jong was tweemaal trefzeker en is met 26 goals de nieuwe topscorer van de Eredivisie. Verder kwamen ook Johan Bakayoko, Malik Tillman, André Ramalho en Hirving Lozano tot scoren.

Vanaf het eerste fluitsignaal nam PSV het initiatief in de wedstrijd. Hoewel Vitesse relatief lang stand kon houden, kon een treffer van De Jong in de 28ste speelminuut niet voorkomen worden. Na een één-tweetje tussen Til en Bakayoko belandde de bal met enige fortuin bij De Jong, die in alle vrijheid de 1-0 kon aantekenen.

Daarmee was het verzet van Vitesse ook direct gebroken, want binnen twee minuten werd de score al verdubbeld. Na een carambole voor het vijandige doel – De Jong kopte op doelman Eloy Room en Til raakte de paal – slaagde Tillman erin van dichtbij de 2-0 te maken.

Nog voor rust viel ook de derde treffer. Veerman bereikte uit een hoekschop de volledig vrijgelaten Ramalho, die bij de tweede paal de 3-0 binnenkopte. Op slag van het rustsignaal werd Tillman onderuit geduwd in de zestien, maar arbiter Jeroen Manschot weigerde een strafschop toe te kennen.

Acht minuten na rust bouwde PSV de comfortabele voorsprong nog verder uit. De Jong legde de bal terug op Bakayoko, die in de korte hoek raak schoot: 4-0. Na het vierde doelpunt nam PSV gas terug en voerde Bosz meerdere wissels door.

Het lukte de Eindhovenaren nog wel om te scoren. Halverwege de tweede helft tekende De Jong zijn tweede treffer van de middag aan door een voorzet op maat van Teze genadeloos binnen te koppen: 5-0. In de blessuretijd zette invaller Lozano de eindstand op het scorebord: 6-0. Eindelijk verscheen de naam van de Mexicaan weer op het scorebord. Laat het een voorbode zijn voor nog enkele succesvolle weken voor Hirving Lozano.

Vorig artikelPOLL | PSV legt onder Peter Bosz een stevige basis en zal de komende vijf jaar kampioen worden
Volgend artikelMedelijden met Vitesse? PSV laat geen spaan heel van ‘KKD-club’ maar Bosz wil geen ‘zomeravondvoetbal’ meer zien