Home Nieuws Edwin van der Sar ’trekt’ financieel directeur PSV mee de ECA in

Edwin van der Sar ’trekt’ financieel directeur PSV mee de ECA in

14196
0

Het ECA, oftewel European Club Assocation, is een stevig en serieus voetbalorgaan te noemen.

Namens Nederland en dus niet namens Ajax, zit Edwin van der Sar in het bestuur van de European Club Assocation. Dat houdt letterlijk in dat van der Sar de belangen van het Nederlands clubvoetbal dient en daar lijkt de algemeen directeur van Ajax redelijk in te slagen. Dat heeft met name van doen met het verdelen van de Europese gelden die door de UEFA aan de clubs worden uitgekeerd maar ook met de opzet van een nieuwe competitie, de Conference League.

Van der Sar benadrukt in gesprek met Voetbal International dat hij in het bestuur van de ECA de belangen van alle Nederlandse clubs weet te behartigen. Dus ook voor PSV. PSV is ondertussen ook tegenstander geworden van de zogenaamde NL League, waarin sommige zaken beter geregeld zouden worden dan in de huidige situatie middels de Eredivisie. PSV was lang medestander op Feyenoord en Ajax maar heeft zich nu toch bij de beide tegenstanders van de NL League gevoegd. Dit tot genoegen van Edwin van der Sar, die in VI aangeeft nu op dat vlak ook met PSV te kunnen samenwerken.

‘Bestuursleden van de ECA zitten er namens een competitie, dus ik zit er als vertegenwoordiger van Nederland’, zegt de vice-voorzitter over de belangen. ‘Opleiding, plekken in Europa, solidariteitsvergoedingen bij transfers, de invoering van de Conference League. Vaak zijn de belangen van Ajax en de Eredivisie dezelfde’, zegt van der Sar over de speerpunten van de ECA.

‘De Champions League-premie zal gaan stijgen, maar wat mij betreft stijgt de Europa League-premie verhoudingsgewijs harder. Zodat het gat niet te groot wordt als we het een keertje niet halen. Dat is ook het belang van de rest van de Eredivisieclubs”, is van der Sar van mening, alsof er ergens een stip op de horizon hem weet te vertellen dat dat moment steeds dichterbij komt. Zijn club Ajax heeft over de afgelopen anderhalf jaar zelfs de minste Europese punten veroverd van de traditionele top drie in Nederland. Feyenoord door het bereiken van de finale van de Conference League en PSV daar net achter.

Naar nu blijkt heeft Edwin van Sar ook voor zeggenschap vanuit PSV zorg gedragen want PSV levert tegenwoordig financieel directeur Jaap van Baar aan de ECA. Daarover zegt de vice-voorzitter: ‘In een financiële commissie wordt nu de toekomstige verdeelsleutel besproken. We hebben daar financieel directeur Jaap van Baar van PSV in kunnen krijgen. Ik ben geen financiële whizzkid, daar is hij beter in. Ik had me natuurlijk niet hard gemaakt voor Van Baar als ik alleen maar met Ajax bezig zou zijn. Er is geen spanningsveld. Ik heb altijd voor het belang van het totale Nederlandse voetbal gestaan. En eigenlijk voor de hele groep landen onder de topvijf’, aldus van der Sar, die de belangen breed wenst te behartigen en zodoende Jaap van Baar de ECA wist in te trekken.


Vorig artikelVan Aanholt over Fred Rutten | Van Aanholt belde met Jetro Willems en Wijnaldum: ‘Ik was er echt klaar mee’
Volgend artikelSevilla doelman Mitrovic opnieuw aangevallen in uitwedstrijd Europa League

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in