Home Nieuws Ecuador kijkt uit naar ‘kraker’ tegen Oranje maar vreest voor tweetal: ‘Hij...

Ecuador kijkt uit naar ‘kraker’ tegen Oranje maar vreest voor tweetal: ‘Hij is een held, echt een held’

1446
0

Het Nederlands Elftal staat pal voor de start van het WK in Qatar. Oranje heeft niet heel zwaar geloot maar hoe kijken de tegenstanders naar Oranje.

Dat Nederland nog altijd als een voetbalgrootmacht wordt gezien, blijkt wel uit de reportage vanuit Ecuador. Het Midden-Amerikaanse land is naast thuisland Qatar en Senegal één van de tegenstanders van Oranje. Men maakt zich niet al teveel illusies in Midden-Amerika want het geheel van de Worldcup wordt meer als een sociale aangelegenheid gezien dan als een opmaat naar succes. Wel zien de Ecuadorianen Nederland als een grote favoriet en vindt men dat de wedstrijd van hun land tegen het grote Oranje als een heuse kraker gezien kan worden.

Presentator Kalum van Oudheusden van Voetbalzone pakte het vliegtuig naar Ecuador en peilde de stemming. Ter plaatse bleek dat Memphis Depay grote indruk maakt op de voetbalfans uit het voetbalgekke Ecuador. Veel Ecuadorianen zien Memphis vaak schitteren in het shirt van FC Barcelona. Barcelona is de club die erg populair is in het Latijns-Amerikaanse land. ‘Hij is een held, echt een held’, roepen de fans in koor als gevraagd wordt naar Memphis Depay.

De Ecuadorianen zagen Memphis voor het eerst op het hoogste internationale podium aan het werk tijdens het WK in Brazilië. Memphis Depay maakt ook acht jaar later in Midden-Amerika nog altijd grote indruk. “Ons voornaamste doel is om te winnen van Qatar”, klinkt het vanuit Ecuador.

Onderstaande video laat zien hoe de Ecuadorianen toeleven naar het WK én naar de wedstrijd tegen het grote Oranje mét Memphis Depay.


Vorig artikelINSIDE PSV | Zo zag Ajax – PSV er van dichtbij uit
Volgend artikelHij die in 2007 als groter talent dan Karim Benzema werd beschouwd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in