Home Nieuws Earnie Stewart ziet netwerk PSV groter en groter worden | Pijnlijk geheel...

Earnie Stewart ziet netwerk PSV groter en groter worden | Pijnlijk geheel voor de KNVB

12435
0

PSV heeft weer een technisch directeur aan boord die luistert naar de naam Earnie Stewart.

Er was de club veel aan gelegen nog dit seizoen een nieuwe technische baas aan te stellen zodat de opvolging van de vertrokken John de Jong niet te lang op zich zou gaan laten wachten. In gesprek met PSV TV vertelde Stewart deze week dat Marcel Brands hem na het WK voor het eerst belde met de vraag of Stewart het zag zitten over PSV na te denken.

Dat de ervaren Amerikaan de vraag snel met ‘ja’ bevestigde mogen PSV en Marcel Brands in het bijzonder, als een groot compliment beschouwen want Stewart zat behoorlijk op zijn plek bij de nationale voetbalbond van de Verenigde Staten. De KNVB gooide eerder ook een lijntje uit naar Stewart maar kreeg nul op het rekest van de Amerikaans-Nederlandse bestuurder. Stewart zag het niet zitten om voor de bond te werken, waar hij dat gevoel bij PSV juist niet had. Zijn dienstverband in Eindhoven moet voor KNVB een pijnlijk geheel zijn en een pijnlijk gevoel geven, omdat de bond vanuit Zeist juist meermaals contact zocht met de ervaren voetbalbestuurder.

In gesprek met PSV TV zegt Stewart dat het eerste telefoontje van Brands meteen een goed gevoel gaf.
“Qua karakter zitten Marcel en ik dicht bij elkaar. Hij en ook Martin van Geel hebben voor de iets jongere generatie een bijzondere baan gemaakt van de functie van technisch directeur. Marcel en ik denken hetzelfde over de manier waarop voetbal ingevuld moet worden. De afgelopen periode hebben we met de hele directie gespard om de hele weg uit te stippelen naar de toekomst.”

Door de komst van Stewart beschikt de club over een immens netwerk. En dus sluit Stewart niet uit dat PSV nu ook op de Amerikaanse spelersmarkt sneller zal gaan toeslaan. Ook de Franse markt is een markt waar PSV meer profijt en voordeel uit wenst te halen.

“Het hangt natuurlijk ook van onze scouting af. Ik ben zelf niet degene die overal verstand van heeft, maar zoek wel graag specialisten op hun vakgebied met wie je allemaal dezelfde kant op kunt gaan. Dan gaat het niet om mijn idee, maar hoe we PSV het beste neerzetten”, aldus PSV’s nieuwe ervaren voetbalbestuurder.


Vorig artikelPSV ziet ‘interessante spelers’ en gaat voor partnership met academie van Piet de Visser in Ghana
Volgend artikelVI pleit voor excuses: Moet Nederland Roger Schmidt excuses maken?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in