Home Nieuws Earnie Stewart wijst naar Ramalho en de criticasters, technische baas begrijpt niets...

Earnie Stewart wijst naar Ramalho en de criticasters, technische baas begrijpt niets van alle kritieken

6678
1

Het turbulente zomerse transferwindow is achter de rug en dat betekent rust voor Earnie Stewart, die zeer actieve maanden achter de rug heeft sinds hij op 1 maart het stokje van John de Jong overnam.

PSV zat een maand of 6 zonder technische baas en dat lijkt zich te hebben geresulteerd in onrustige maanden als we die periode overzien. Er bleken ook wel enige reparatiewerkzaamheden voor Stewart te liggen, die zich uiteindelijk glansrijk door zijn eerste half jaar als technische baas van PSV wist door te slaan. De selectie van Peter Bosz staat als een huis, is in balans en barst bovendien in elke linie van de individuele kwaliteiten.

PSV is er afgelopen half jaar dan ook behoorlijk op vooruitgegaan en het is nu aan Peter Bosz en zijn staf om er het maximale uit te gaan halen. Wat het maximale aangaat, blijkt de coach uit Apeldoorn al goed op weg te zijn. Een meer dan voortvarende start staat achter de naam van Bosz bij PSV. De eerder zo geplaagde defensie is ondertussen ook versterkt, al moet gezegd worden dat dat toch wel iets te lang op zich liet wachten maar het resultaat is daar.

De technische man van de club vindt wel iets van alle kritieken op de defensie. Opvallend genoeg neemt Stewart het daarbij op voor André Ramalho, die wel degelijk een minder fase door lijkt te staan. De Braziliaan oogt minder stabiel en zelfverzekerd en laat geregeld zelfs flinke steken vallen, waardoor een basisplaats niet meer vanzelfsprekend is. Bosz koos tegen in de return van het tweeluik tegen Rangers FC voor voetbal en stabiliteit achterin door Jerdy Schouten opnieuw voor de leeuwen te gooien. Het pakte meer dan goed uit.

Earnie Stewart neemt het logischerwijs op voor Ramalho en gaat zoals het hoort voor zijn troepen staan. Uiteraard zal Stewart zijn spelers niet afvallen, er is immers ook sprake van een contractsituatie, hoewel Ramalho niet zomaar contractverlenging tegemoet kan gaan zien komende maanden. Daarvoor is zijn spel toch iets te onzeker en instabiel te noemen als we de laatste weken in ogenschouw nemen. Stewart blikt in gesprek met de NOS en Voetbal International terug op het veelbesproken window en neemt daarbij André Ramalho duidelijk in bescherming.

‘Als je te veel doelpunten tegen krijgt, ligt dat echt niet alleen aan je achterhoede spelers. En als je goals maakt ligt het ook niet alleen aan je voorhoede spelers. Hoe over André Ramalho wordt gedacht, vind ik soms buiten alle proporties’, reageert de technische baas op de recent vaak gehoorde kritieken op de Braziliaanse verdediger.

Stewart gaat verder: ‘Ik vind hem echt een top prof en een hele goede verdediger. Maar we wilden er wel iemand aan toevoegen. Iemand met snelheid, maar ook met body. Fysiek sterk. Ook in het vooruit verdedigen. Dat is heel belangrijk voor ons. Dat je met ruimte in je rug kunt spelen. Dat was voor Peter ook belangrijk. Vandaar ook de interesse in Davinson Sanchez, maar die bleek uiteindelijk niet haalbaar’, aldus Earnie Stewart in gesprek met meerdere media in een terugblik op het roerige maar uitstekend verlopen transferwindow.


Vorig artikelSamenvatting RKC Waalwijk – PSV
Volgend artikelDe bijzondere dagen van Hirving Lozano | Van Napels naar Eindhoven, Mexico is blij met terugkeer naar PSV

1 REACTIE

  1. Je hoeft maar heel weinig verstand van voetbal te hebben om te zien dat wanneer Ramalho speelt er achter de ene na de andere fout gemaakt wordt. Dan heb ik het nog niet over het onzeker en gespannen gedrag van hem, wat overgaat naar de andere spelers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in