Home Nieuws Balende Earnie Stewart spreekt zich uit over transfer Xavi Simons en begrijpt...

Balende Earnie Stewart spreekt zich uit over transfer Xavi Simons en begrijpt reactie PSV fans

2915
0

PSV begeeft zich actief op de transfermarkt ten einde versterkingen binnen te halen maar vooralsnog is het bij Ricardo Pepi en Noa Lang gebleven.

Technische man Earnie Stewart doet er alles aan om de selectie te versterken maar ziet dat de markt zich nog niet volledig in beweging heeft gezet. Los daarvan baalt de technische baas van de club nog altijd van het vertrek van Xavi Simons. De transfer van de middenvelder bracht de club wel even in vervoering.

Earnest Stewart baalt namelijk nog altijd van het vertrek van Simons bij PSV. Stewart heeft er naar eigen zeggen ‘veel energie’ in gestoken om de middenvelder voor PSV te behouden, maar zag met lede ogen dat Simons plotseling toch voor Paris Saint-Germain koos. Daar kwam meteen de huurconstructie achteraan richting Red Bull Leipzig. Stewart is realistisch en kijkt ook naar dat wat Simons in Eindhoven gepresteerd heeft.

Stewart was nog niet in dienst bij PSV toen de gemaakte afspraken werden uit onderhandeld met Simons en zijn zaakwaarnemers. Stewart zegt tegenover Voetbal International wel een mening te hebben over de gemaakte afspraken vorig jaar zomer. “Er is destijds door de club een speler binnen gehaald, voor heel weinig, en die is voor een bepaalde transfersom weggegaan. Ik zal je vertellen: als ik vandaag voor een soortgelijke deal kan tekenen, zet ik direct mijn krabbel. Plus dat je met, en mede dankzij hem, de voorronde van de Champions League hebt gehaald.”

De directeur heeft echter ook begrip voor de vele negatieve reacties van de PSV fans. “Het is een speler die het hier fantastisch heeft gedaan, die een andere marktwaarde had dan het bedrag waarvoor hij vertrok. Maar dat is wel met de kennis van nu.”

Volgens de technisch directeur moet PSV het seizoen van Simons in Eindhoven toch koesteren. “Voor hetzelfde geld had hij hier niet gespeeld of was het niet zo’n succesverhaal geworden. Ik kan daar daarom ook geen bepaald oordeel over geven. Natuurlijk hadden we hem hier nog graag gehad, absoluut, maar hij heeft zich bij ons ook geweldig verder ontwikkeld”, aldus een optimistische Stewart.


Vorig artikelBetaalbare en ervaren Mexicaanse verdedigers gelinkt aan PSV | Mexicaans international én verdediger van gedegradeerd Espanyol
Volgend artikelPSV neemt zeer helder standpunt in over situatie Sangaré én over transfersom van 37,5 miljoen euro

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in