Home Nieuws Earnie Stewart bevestigt interesse in diverse PSV’ers: ‘Er wordt wel veel geïnformeerd’

Earnie Stewart bevestigt interesse in diverse PSV’ers: ‘Er wordt wel veel geïnformeerd’

2762
0

Niet op de lauweren rusten maar verbeteren en nog meer willen winnen. Dat moet komend seizoen het credo zijn voor de ploeg van Peter Bosz.

Daar heeft de hoofdtrainer natuurlijk zelf een groot aandeel in maar ook Earnie Stewart zal daar een voorname rol in gaan spelen. De technische baas van de club beseft het maar al te goed. Iets meer dan een jaar is de Amerikaanse Brabander nu de baas met betrekking tot het technische beleid en het gaat meer dan voortvarend met de club. Op alle vlakken welteverstaan en daar heeft Stewart na slechts een maand of 14 PSV al een behoorlijk aandeel in.

De technische baas van PSV, afkomstig uit Uden, Brabant, voelt zich als een vis in het water bij de club en is nog altijd erg blij met zijn keuze de Amerikaanse voetbalbond in te ruilen voor de hoog aan geschreven job bij PSV. Wel staat de club een hectische zomer te wachten.

Het is richtig half juni nog relatief rustig rondom PSV wat transfers betreft maar daar gaat natuurlijk op korte termijn verandering in komen. Hoewel er wel geïnformeerd wordt door verschillende clubs naar spelers van de selectie van Peter Bosz, denkt technisch directeur Earnest Stewart dat de transfergekte pas na het EK zal losbarsten.

‘Het valt nog mee’, in gesprek met PSV TV op de vraag hoeveel belangstelling er is voor spelers van PSV. ‘Er wordt wel heel veel geïnformeerd, maar er zal niet heel veel gebeuren voor het EK begint. Na en tijdens het EK gaat de storm echt waaien. Er is wel belangstelling in jongere spelers om ze te huren.’

Maar pas na en tijdens het eindtoernooi zal PSV echt duidelijkheid krijgen welke spelers goed in de markt liggen. ‘Als iemand heel goed is op het EK en er melden zich clubs tegen wie het moeilijk is om ‘nee’ te zeggen, dan ga je daarover nadenken’, erkende Stewart, die weet dat Nederlandse topclubs soms ook een ‘doorgeefluik’ zijn richting de Europese top. ‘We moeten ook over vijf jaar nog succes hebben’, is Stewart van mening.

Champions League-voetbal is en blijft een grote magneet, merkt Stewart. ‘Dat maakt het makkelijker om spelers van buitenaf te halen’, aldus Stewart, die naar Jerdy Schouten wijst. ‘Hij wilde naar de Champions League en het Nederlands elftal. De bondscoach kijkt naar de topwedstrijden en naar de Champions League. En Jerdy zit nu bij de EK-selectie.’


Vorig artikelDrama en pech blijven voormalig PSV’er achtervolgen | Hele selectie baalt na streep door EK in Duitsland
Volgend artikelFC Barcelona moet met spoed spelers verkopen, vertrek Dest lonkt: ‘Barcelona wil niet dat geblesseerde speler ruimte in salarisbudget inneemt’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in