Home Nieuws Stewart benadrukt toekomstige rol Bella-Kotchap: ‘Niet reëel, kunnen wij echt niet aan’

Stewart benadrukt toekomstige rol Bella-Kotchap: ‘Niet reëel, kunnen wij echt niet aan’

3600
0

Southampton en PSV voerden zeer goede en plezierige gesprekken met elkaar over de huurtransfer van Armel Bella-Kotchap naar PSV.

Dat benadrukte Earnie Stewart afgelopen dagen toen hem gevraagd werd naar de details rond de komst van de Duitse verdediger naar PSV. Armel Bella-Kotchap geldt als een groot talent maar zou voor PSV in de toekomst niet haalbaar zijn, denkt Earnie Stewart te weten. Stewart benadrukt dat het eigenlijk een zekerheid is dat de Duitser volgend seizoen niet bij PSV zal spelen.

Waarom niet? Financieel onmogelijk, meldt de technische baas van PSV de fans en de achterban. Stewart denkt wel dat Armel Bella-Kotchap een belangrijke versterking is voor PSV. Southampton bleek plots bereid mee te willen werken aan de overgang van de verdediger.

De insteek was duidelijk want Stewart had een belangrijke doelstelling op Deadline Day, geeft hij de achterban van de club mee. “Toen ik opstond was het heel erg gericht op het binnenhalen van een verdediger, dat was écht belangrijk voor ons”, zegt hij tegen PSV TV. De missie slaagde met Bella-Kotchap. “Deze naam stond al een tijdje op de lijst, maar vier weken geleden was onze informatie dat het onmogelijk was om hem binnen te halen.”

PSV hield echter contact met de Duitse international en zijn zakelijke gevolg. “Als hij dan binnen is, is dat heerlijk. Het is fijn om zo’n speler aan de selectie toe te voegen om de volgende stappen te kunnen maken. Dit zijn de krenten in de pap. Hij is echt een aanwinst.”

Volgens Stewart is Bella-Kotchap ‘echt een brok’ kracht en dynamiek. “Hij zit fysiek goed in elkaar en kan goed doordekken op de tegenstander. In de lucht en voetballend goed. Hij heeft bovendien de snelheid om met ruimte in de rug te kunnen spelen”, wijst de technische baas naar de kwaliteiten die onder Peter Bosz gevraagd worden.

Stewart maakt meteen duidelijk hoe het komende jaar eruit zal gaan zien voor Armel Bella-Kotchap. PSV draagt bij aan de ontwikkeling van de verdediger, die op zijn beurt een jaar lang de defensie van zijn kwaliteiten kan voorzien. “Vanaf het begin was duidelijk dat dit niet reëel was voor PSV-begrippen. Dat kunnen wij echt niet aan. Ook niet over een jaar”, aldus Earnie Stewart.


Vorig artikelPSV tegen ‘nummer laatst’ Sevilla met Sergio Ramos en tegen Arsenal met aankopen Declan Rice, Kai Havertz en David Ray
Volgend artikelRed Bull Leipzig zet in op definitieve transfer Xavi Simons van PSG naar Leipzig

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in