Home Nieuws ‘Earnest Stewart zei tegen de scouting van PSV dat hij volstrekt onhaalbaar...

‘Earnest Stewart zei tegen de scouting van PSV dat hij volstrekt onhaalbaar was’

23732
0

De defensie. Het inmiddels afgesloten transferwindow is voor PSV uiterst gunstig verlopen en naar tevreden afgerond.

Vrijwel de gehele zomer ging over defensieve versterkingen, die feitelijk pas in de slotfase van het window konden worden gerealiseerd. Peter Bosz kreeg op Deadline Day in de persoon van Armel-Bella Kotchap alsnog zijn gewenste defensieve versterking. Volgens Voetbal International-journalist Marco Timmer sloeg Earnest Stewart ‘razendsnel toe’.

Stewart zou naar verluidt hebben gezegd dat Bella-Kotchap ‘volstrekt onhaalbaar’ was nadat de scouting van PSV zijn naam liet vallen. De marktwaarde van de Duitse centrumverdediger wordt geschat op 20 miljoen euro. Na de degradatie met Southampton uit de Premier League kon hij rekenen op flink wat interesse.

Dat Bella-Kotchap dit seizoen toch voor PSV uitkomt heeft te maken met de wens van de voetballer om in de Champions League te spelen. De mandekker leek hard op weg naar Bayern München, maar zag een transfer op het laatste moment afketsen. Stewart verspilde vervolgens geen tijd op de slotdag van de zomerse transfermarkt en wist te stunten door Bella-Kotchap voor één seizoen te huren van Southampton.

In de overeenkomst zit geen optie tot koop, omdat PSV hem uiteindelijk nooit zou kunnen betalen. Bella-Kotchap wordt voor Bosz de eerste keus rechts centraal in de verdediging, waardoor André Ramalho genoegen zal moeten nemen met een rol op het tweede plan.


Vorig artikel‘Dit Oranje had meer weg van het Nederlands elftal onder Frank de Boer’
Volgend artikelIn The Picture | Armel Bella Kotchap, een klasse-verdediger

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in