Home Nieuws Earnest Stewart openhartig: ‘Daar heb ik bij PSV wel wat slapeloze nachten...

Earnest Stewart openhartig: ‘Daar heb ik bij PSV wel wat slapeloze nachten van gehad’

3364
0

Het kampioenschap van PSV komt ook voor een deel op het conto van Earnest Stewart.

De Amerikaan kende een bewogen aanvangsperiode toen hij op 1 maart 2023 begon als technisch directeur van PSV. Het rommelde op dat moment in de technische staf, ook kwamen er geluiden naar buiten dat een groep spelers ontevreden over trainer Ruud van Nistelrooij was.

Uiteindelijk stapte Van Nistelrooij een paar dagen voor de laatste speeldag plotseling op. Stewart beaamt dat hij herstelwerkzaamheden moest verrichten. Voetbal International vraagt hem of hij niet schrok van wat hij aantrof? “Ik kwam niet helemaal blanco binnen”, klinkt het antwoord.

“Je krijgt dingen mee in de gesprekken die je voert en we stonden natuurlijk niet bovenaan. Maar het is zeker geen makkelijke periode geweest. Wel heel leerzaam. Maar toen Ruud ineens vertrok, heb ik wel wat slapeloze nachten gehad. Dat was echt niet leuk.”

Stewart legt uit hoe hij daarmee omging. “Je hebt het er met elkaar over en je gaat de volgende dag toch weer aan de slag om het schip recht te krijgen. En daarbij houd je vast aan het idee en de visie die je hebt. Dat is mijn taak. Niet om wekenlang in mineur te zitten. Dat gaat niet helpen. We zaten voor de misschien wel belangrijkste wedstrijd van het seizoen, dan moet je door”, doelt Stewart op het feit dat PSV tegen AZ de voorronde van de Champions League kon halen.

“Kan niet anders. Nog voor dat duel met AZ hadden we dus Peter Bosz al benaderd. Daar ging twee dagen aan onafgebroken overleg met de directie aan vooraf. Maar voor iedereen was het direct duidelijk dat Peter het moest worden”, herinnert Stewart zich.


Vorig artikelRKC-doelman Vaessen maakte eerder ook Ibiza-trip als PSV: ‘Als je veel plezier maakt…’
Volgend artikelZijn we het met Romário eens? ‘Ik had Wim Kieft bij PSV, ik was beter dan Ronaldo’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in