Home Nieuws Eagles trainer van Wonderen als toekomstig PSV coach? ‘Kees van Wonderen staat...

Eagles trainer van Wonderen als toekomstig PSV coach? ‘Kees van Wonderen staat er goed op binnen PSV’

9265
0

Kees van Wonderen maakt indruk als trainer van Go Ahead Eagles. De beginnende trainer oogst veel lof voor de prestaties van de Deventer club.

PSV wist recent ook al kennis te maken met de kwaliteiten van de ploeg uit Deventer. PSV werd in De Adelaarshorst eigenlijk van het kastje naar de muur gestuurd maar wist nog wel nipt te winnen door toevalstreffer van Marco van Ginkel. Het was slechts enkele dagen na de dramatische thuisnederlaag tegen Feyenoord. Roger Schmidt definieerde Go Ahead Eagles als beste tegenstander waar PSV tot op dat moment tegen gespeeld had en daar was feitelijk geen woord van gelogen.

Dat verschillende media er meteen een eigen inhoud aan wisten te geven en de uitspraken van Schmidt wisten te vervormen, is een vaststaan feit zoals ook een vaststaand feit is dat Kees van Wonderen zijn ploeg keurig en aanvallend positiespel laat spelen. Ook Ajax kreeg recent te maken met de klasse en kracht van de Deventer ploeg. Het is duidelijk dat Go Ahead Eagles niet het eindstation is van Kees van Wonderen. Van Wonderen heeft van zijn diverse spelers en nationaliteiten een hecht team gemaakt. In tegenstelling tot vorig seizoen, waarin de ploeg eerst wel erg op de hechte defensie leunde, voetbalt Go Ahead in de Eredivisie juist veel verder naar voren. Als het bijvoorbeeld aankomt op het veroveren van ballen in het laatste derde deel van het veld, staan de Eagles vijfde, zo rekent Voetbal International de lezers voor.

PSV clubwatcher Marco Timmer van hetzelfde Voetbal International opperde recent dat Kees van Wonderen best weleens een paar flinke stappen voorwaarts zou kunnen gaan maken in het betaalde voetbal. Timmer vertelde in de Skiete Willy Podcast over het wel en wee van PSV, dat Kees van Wonderen er binnen PSV goed op staat, zoals dat mooi en kundig omschreven werd door Timmer. Dat heeft uiteraard nog niets van doen met een eventuele toekomst van Kees van Wonderen bij PSV maar de coach lijkt wel degelijk hard aan de weg te timmeren door zijn elftal kundig te laten voetballen in thuis- en uitwedstrijden.

Van Wonderen kan in Deventer voor twee jaar bijtekenen, maar er zou al veel interesse zijn in de diensten van Kees van Wonderen, die zijn club Go Ahead Eagles met de tiende begroting van de KeukenKampioen Divisie ‘gewoon’ liet promoveren naar de Eredivisie en daar inmiddels in het zogenaamde ‘linker rijtje’ geposteerd staat.


Vorig artikelDankzij blessure Steven Berghuis kon Steven Bergwijn uitblinken: ‘Als de trainer je opbelt, moet je er gewoon staan’
Volgend artikelRonald Waterreus kritisch op Joël Drommel: ‘Hij straalt heel weinig energie uit’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in