Home Nieuws Dumfries waarschuwt concurrentie: ‘Het beste van dit PSV heeft nog niemand gezien’

Dumfries waarschuwt concurrentie: ‘Het beste van dit PSV heeft nog niemand gezien’

1689
0

De verwachtingen na de winterstop zijn hooggespannen bij PSV. Dat deert Denzel Dumfries allerminst. Dumfries geniet van het klimaat bij de club.

In gesprek met PSV.nl geeft Denzel Dumfries aan dat het werken onder Roger Schmidt bij de club enorm professioneel is. “Dat merk je aan alles. Voor en na de training gaan we de gym in. We doen hersteltrainingen na een wedstrijd, ook als we na puntverlies vol in de emotie zitten. Dat was even wennen, maar heeft me tegelijkertijd wel doen nadenken over mijn carrière”, aldus Dumfries. “Ik ben heel anders naar mijn lichaam gaan kijken. Heb mezelf ook weleens achter de oren gekrabd. Ik dacht altijd dat ik heel goed voor mezelf zorgde, maar ik voel me nu sterker en fitter dan ooit. Eigenlijk ben ik meer bezig met mijn vak dan eerst.”


De aanvoerder is daarom serieuzer bezig met specifieke aspecten van zijn spel te trainen. “Als ik me voorneem om m’n voorzet te verbeteren doe ik vóór de training oefeningen die de spieren die ik ga gebruiken soepeler maken”, zo geeft hij aan als voorbeeld. “Ik ben daarnaast nog bewuster met voeding en spierherstel bezig dan voorheen. Dat deed ik nog op de automatische piloot.”

Ook merkt Dumfries dat er een andere cultuur is ontstaan binnen de club. “We zijn professioneler dan vorig seizoen. Dat merk je naast het veld nog het beste”, zegt hij daarover. “De spelers die gekomen zijn, zijn wat ouder dan de kerngroep van vorig jaar. Ze zijn net wat professioneler met voetbal bezig dan we gewend waren. Bijvoorbeeld op het gebied van herstel en het verzorgen van hun lichaam. Daar trekken jonge gasten zich aan op.”

Gevraagd wordt ook aan de verdediger hoe hij naar de ontwikkeling van PSV kijkt. “Het was lang niet altijd makkelijk. Toch vind ik dat je in ieder opzicht kunt zien dat we groeien”, antwoordt hij daarop. “Ondanks de moeilijke tijd, deze rare situatie en veel nieuwe jongens in ons elftal voetballen we beter en beter. We gaan heel goed met elkaar om, durven eerlijk naar elkaar te zijn en zijn professioneel. Binnen en buiten het veld. Het beste van dit PSV heeft nog niemand gezien.”