Home Nieuws Dumfries reageert gevat op fluitende PSV fans; ‘Niet zoveel verstand van voetbal’

Dumfries reageert gevat op fluitende PSV fans; ‘Niet zoveel verstand van voetbal’

21
0

Denzel Dumfries is een heerlijke speler. Zowel in zijn spel als in woord en gebaar is de PSV verdediger energiek en enthousiast tegelijk.

Dumfries liep vorige week tegen ongewone fluitconcerten aan en reageert daar nu openlijk oor het eerst op. En hoe?! Dumfries vindt namelijk niet dat hij een mindere periode doormaakt. De rechtervleugelverdediger van PSV en Oranje zegt ook zich verder niet veel aan te trekken van het fluitconcert dat hem ten deel viel in de thuiswedstrijd tegen NAC.

“Je merkt gewoon om je heen dat je wat artikelen voorbij ziet komen. Ik ben het er niet mee eens dat het een mindere fase is in mijn carrière”, aldus Dumfries voor de camera van RTV Rijnmond. “We gaan gewoon lekker door. Natuurlijk zitten er mindere wedstrijden tussen. Aan het begin van het seizoen wist ik ook dat ik wat wedstrijden minder zou spelen. Daar ontkom je niet aan.”

Dat hij werd uitgefloten door een deel van de eigen aanhang, doet Dumfries naar eigen zeggen eigenlijk weinig. “Maar een enkeling begint met fluiten, waarvan ik denk: die hebben niet zoveel verstand van voetbal. Je staat 1-0 voor en het voetbal loopt iets minder. Alleen je wint alsnog die wedstrijd.”

Wie het spel van PSV analyseert ziet ook dat Dumfries in zijn kwaliteiten en in zijn krachten moeten worden gebruikt. De jonge back is nu eenmaal het sterkste als hij op kan stomen langs de lijn en diepe passes kan belopen. Dumfries is niet bepaald de speler die makkelijk weet op te bouwen of met de bal aan de voet aan het begin van een vloeiende aanval staat en legio openingen weet te creëren.

Het verdedigen van zijn tegenstander en het anticiperen op de aanval van de tegenstander gaat hem wel degelijk goed af. Een snelle aanval voortzetten is ook een kwaliteit van de back; zo ontstond ook de 2-0 tegen NAC, nadat Dumfries eerder die wedstrijd werd uitgefloten. Het was Denzel Dumfries die scherp voorgaf op Donyell Malen, die wel raad wist met het buitenkansje.


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here