Home Nieuws Dumfries glimlacht maar weet beter: ‘De overwinning verdiend over de streep getrokken’

Dumfries glimlacht maar weet beter: ‘De overwinning verdiend over de streep getrokken’

308
0

Denzel Dumfries was na afloop van de zwakke wedstrijd tegen FC Utrecht optimistisch gestemd over het resultaat.

Toch moet realisme ook door de aanvoerder van PSV worden gepredikt. Hans Kraaij opperde in het gesprek met de aanvoerder dat het voor PSV billen knijpen was in de tweede helft.


“In de tweede helft hebben we wel goed gestreden en hebben we de overwinning verdiend over de streep getrokken”, aldus Dumfries over de wedstrijd, die niet helemaal dit door hem geschetste beeld kende. FC Utrecht had namelijk in de tweede helft het beste van het spel en tevens de beste kansen.

“Je moest het compact houden en verdedigend vertrouwen houden in elkaar. Dat hebben we in de tweede helft goed gedaan.”

PSV probeerde in de tweede helft het goede gevoel van de eerste helft mee te nemen maar dat lukte geenszins. “Dat was ook niet goed, maar je stond wel met 2-0 voor en dat geeft in zekere zin wat vertrouwen. In sommige wedstrijden lukt dat alleen niet. We pakken een goede overwinning vandaag. We spelen zoveel wedstrijden en dan kan dit er een keer tussen zitten. Dan is het belangrijk dat je de drie punten pakt.”

De aanvoerder kreeg van Hans Kraaij de vraag of de selectie het wisselbeleid van Roger Schmidt begrijpt, omdat spelers geïrriteerd leken nadat ze van het veld werden geraakt. Dumfries reageerde nuchter en gaf Schmidt gelijk.

“Zij houden rekening met iedereen. In de rust komt hij naar mij toe en vertelt hoe hij er over denkt”, zei hij daarover. “Hij is natuurlijk eindverantwoordelijk en moet de beslissingen maken. In mijn ogen doet hij dat gewoon goed.”