Home Nieuws Dumfries en Schmidt rechten de rug en maken zich geen zorgen

Dumfries en Schmidt rechten de rug en maken zich geen zorgen

1972
0

Het is uiterst moeilijk om na een totaal onnodige remise toch positief te blijven.

PSV verloor opnieuw punten in de race om de landstitel, die eigenlijk geen race meer te noemen is. De rijen gesloten houden en positief blijven is het motto voor Roger Schmidt en Denzel Dumfries. En gelijk hebben ze want het spel in Den Haag was bepaald niet slecht. Het verdedigen was wel dramatisch te noemen. Toch maken Schmidt en Dumfries zich geen zorgen en daar valt iets voor te zeggen. Met 35 doelpogingen waarvan 15 op doel, kun je niet bepaald spreken van slechte cijfers.


“Wat kan ik zeggen? Als ik puur naar de wedstrijd kijk en niet naar de uitslag, dan was het een topwedstrijd van ons”, vertelt Schmidt. “We creëerden veel kansen en speelden goed. We waren scherp in het drukzetten en hadden de restverdediging goed op orde. Alles zag er goed uit, desondanks spelen we gelijk. Wat er fout ging? Dat lijkt me duidelijk, we misten te veel kansen.”

Schmidt wilde het geen pech noemen. “Als je zoveel kansen maakt, moet je gewoon vaker scoren. Vandaag waren we voor het doel gewoon niet goed genoeg”, zo gaf hij aan. “Natuurlijk hadden we soms ook pech. De keeper speelde ook een fantastische wedstrijd, maar uiteindelijk moeten we gewoon vaker spelen.”

Schmidt vond wel dat zijn ploeg een goede wedstrijd speelde. “De spelers hebben niet de beloning gekregen voor hun spel. Ze hebben heel goed gespeeld en wilden direct vanaf het begin een reactie geven”, zei hij daarover. “Ze waren zeer gemotiveerd en zaten er vol bovenop. De tegenstander speelde zeer verdedigend, maar we konden toch steeds tot kansen komen. Het is jammer dat we niet vaker hebben gescoord. Deze wedstrijd moeten we gebruiken om beter te worden. Dit resultaat past totaal niet bij het spelbeeld. Dat is jammer.”

De Duitser maakt zich geen zorgen en straalde in alles uit dat zijn ploeg de rug moet rechten. “We hebben natuurlijk fouten gemaakt bij beide tegentreffers, maar we hebben gewoon heel goed gespeeld. Alleen het resultaat valt tegen.”

Ook Denzel Dumfries ga na afloop meteen aan zich geen zorgen te maken over de staat van het elftal. Dumfries zag zijn teamgenoten veel kansen creëren en vervolgens niet benutten maar de verdediger weigert de handdoek te gooien, zoals Malen na afloop ook al verkondigde.