Home Nieuws Dumfries en Max: ‘We speelden eigenlijk best goed. We waren beter’

Dumfries en Max: ‘We speelden eigenlijk best goed. We waren beter’

322
0

Philipp Max en Denzel Dumfries waren na afloop van de nederlaag in Athene nog positief gestemd over het spel van PSV.

Ok zien de twee verdedigers nog alle perspectieven op een goede afloop. Max gaf in gesprek met RTL 7 aan dat het een rare wedstrijd was. “We speelden eigenlijk best goed. In de eerste helft waren we goed aan de bal en hadden we goede momenten in de aanval”, aldus Max. “We scoorden twee keer, maar we stonden met rust wel met 3-2 achter. Dat was wel een raar gevoel, omdat we goed speelden.”


In de tweede helft werd het een andere wedstrijd. “Het was de vraag wat nu beter was. Verdedigen of op jacht gaan naar het derde doelpunt. Uiteindelijk kregen we een vierde doelpunt tegen”, zo gaf hij aan. “Nu is het 4-2 na de eerste wedstrijd. Volgende week krijgen we in Eindhoven de kans om te winnen en alsnog door te gaan naar de volgende ronde.”

PSV kreeg de doelpunten veel te makkelijk tegen. “Die eerste goal was uit een standaardsituatie en dat was het eerste gevaar van Olympiakos. Daarna hadden we de wedstrijd onder controle”, zei hij daarover. “Die tweede goal was precies hetzelfde. Hij schoot, het was een heel lastige bal. Drie man van ons konden niet goed bij de bal, zodat het een uitstekend doelpunt werd. Na de 2-2 was alles goed. Een gelijkspel met doelpunten zou een uitstekend resultaat zijn, maar we maken soms veel te makkelijk fouten en dat moet in Eindhoven beter gaan.”

De normaal stabiel presterende Duitser maakte een grove fout. Bij de 4-2 verzuimde hij een voorzet fatsoenlijk weg te werken, waardoor Giorgos Masouras raak kon schieten. Bij de 1-0 kon Andreas Bouchalakis vrijuit koppen uit een vrije trap.

“De fouten waren onnodig en braken ons op”, zei Dumfries. “We deden onszelf daarmee tekort, want in de tweede helft hadden we het betere van het spel. Dat hebben we helaas niet de hele wedstrijd kunnen brengen. We maken iets te veel fouten op dit moment, dat moet op een gegeven moment wel klaar zijn. We zijn het aan onszelf en de fans verplicht om het maximale resultaat eruit te halen”, aldus Dumfries.


Facebook Comments Box