Home Nieuws Duitse media hopen op sensatie bij PSV: ‘Götze is een briljante speler’

Duitse media hopen op sensatie bij PSV: ‘Götze is een briljante speler’

1266
0

Mario Götze heeft de voetbalwereld in Duitsland laten schudden op zijn grondvesten.

De media in het land van de Bundesliga raken er niet over uitgepraat en denken dat PSV goud in handen heeft. Analisten en verslaggevers stellen dat Götze nog altijd een briljante speler is die van grote waarde kan zijn voor PSV, mits hij op de juiste manier wordt gebruikt.

Dat stelt Borussia Dortmund-clubwatcher Sebastian Kolsberger van BILD in gesprek met NU.nl nadat de transfer naar PSV afgerond werd.

De analist stelt vast dat Götze geen last meer van een stofwisselingsziekte, die na zijn terugkeer bij Dortmund in 2017 aan het licht kwam. De spelmaker slikte lang medicijnen maar wist toch te herstellen. “Götze is met zijn kwaliteiten en techniek nog altijd een briljante speler”, aldus de BILD journalist.

“Het laatste seizoen was vreselijk voor hem, omdat er geen plek voor hem was in het 3-4-3-systeem van trainer Lucien Favre. Maar het jaar daarvoor liet Götze zijn beste spel zien in zes jaar.”

“Het probleem van Götze in de laatste jaren is een gebrek aan snelheid”, vervolgt de clubwatcher. “Bij Dortmund gaat het de laatste jaren allemaal veel sneller. Hij had daar bovendien jongens als Jadon Sancho, Marco Reus en Giovanni Reyna voor zich. Maar Götze is nog steeds een speler die een wedstrijd kan beslissen.”

Volgens Kolsberger moet PSV Götze als nummer tien gaan gebruiken. “Als Schmidt zijn systeem aanpast en Götze op 10 zet, dan weet ik zeker dat hij van waarde kan zijn voor PSV. Maar het is daar wel van afhankelijk”, aldus de BvB clubwatcher.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here