Home Nieuws Duitse media en voetbalfans razend enthousiast over transfer Mario Götze naar PSV

Duitse media en voetbalfans razend enthousiast over transfer Mario Götze naar PSV

1799
0

Twitterend Duitsland viel massaal over elkaar heen nadat bekend werd dat PSV erin geslaagd was om Mario Gotze te contracteren.

Het mag ook een grote verrassing heten dat PSV er in slaagde de grote ster van het Duitse voetbal wist vast te leggen. Media in Duitsland zijn verrast over de gang van zaken maar evenzo enthousiast met de move naar PSV.

Roger Schmidt staat er nu eenmaal goed op bij onze Oosterburen en dat is te merken aan de verslaggeving. We doen een rondje langs de grote Duitse sportkranten en voetbalmedia.

BILD en Kicker pakken groots uit en staan voor een complete verassing. ‘Bij PSV krijgt Götze te maken met trainer Roger Schmidt. Gotze staat op het punt een tweejarig contract te tekenen in Eindhoven’, meldt Kicker vlak nadat het nieuws bekend werd.

‘Er zal toch wel wat druk achter de transfer zitten, aangezien dinsdag de deadline was van UEFA. De selectie voor de Europa League moet dan ingediend zijn, stelt Kicker vast.

‘Dat is pas een verrassing! Lang leek Götze op weg naar Hertha, de wereldkampioen zou zelfs al gesproken hebben met trainer Bruno Labbadia. Hij kiest echter plotseling voor een afscheid uit de Bundesliga’, schrijft BILD uit over de transfer van Gotze naar PSV.

De grote Duitse televisiezender ARD en ZDF ruimen ook een plekje in voor het nieuws rond WK held Gotze naar PSV. Beide landelijke zenders publiceerden het bericht op de eigen websites.

Sportbuzzer is razend enthousiast over de keuze van Gotze voor de Nederlandse Eredivisie. ‘Bam! Götze vertrekt niet naar Hertha, maar naar PSV. Het medium spreekt van een ‘Transfer-Knaller’, waarbij PSV Hertha BSC het nakijken geeft.

Express.de geldt als een boulevardkrant maar is al even verrast en verbaasd tegelijk over de onverwachte transfer naar PSV. Het medium somt de clubs op die PSV wist af te troeven. ‘Hertha, Bayer Leverkusen, Inter Miami, AS Monaco en Bayern München, allemaal gooiden ze een lijntje uit. Maar het wordt een club die niemand verwacht had: PSV.’

Ook de Duitse voetbalfans leken in extase te zijn dinsdagavond de gehele avond. Twitterend Duitsland zag WK held Gotze de keuze voor PSV maken en die keuze mag verrassend worden genoemd, valt op Twitter te concluderen.

Toch is het vooral enthousiasme wat valt waar te nemen onder de Duitse voetbalfans van de diverse clubs. Gotze lijkt zeker de gunfactor te hebben en hem wordt met name alle succes gegund.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here