Home Nieuws Duitse fans massaal op zoek naar Götze, die geen vertrekwens heeft: ‘Ik...

Duitse fans massaal op zoek naar Götze, die geen vertrekwens heeft: ‘Ik ben heel gelukkig bij PSV’

3795
0

Mario Götze is dit seizoen vroeg en net als de rest van het team aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen begonnen.

Dat was vorig seizoen wel anders. De Duitser stapte in oktober tot verrassing van velen het Philips Stadion binnen en heeft nog geen moment spijt van die stap gehad. Omdat hij relatief laat aan wist te sluiten, was de voorbereiding niet ideaal te noemen. Het werkte door in de rest van het seizoen. Götze is blij en gelukkig bij PSV en wenst de club niet te verlaten.


“Ik focus me op PSV. Natuurlijk kan alles gebeuren in de voetballerij, maar ik ben blij hier en geloof in het plan van de trainer. Daarbij hebben we een groei doorgemaakt als team. Dit kan een heel goede start zijn voor een goed seizoen.” Ondertussen is Götze nog steeds ongekend populair in zijn thuisland. De afgelopen trainingsweek was het een komen en gaan van Duitse fans die met Götze op de foto wilden. Kalm en ontspannen als hij is, genoot Götze van de adoratie ban zijn landgenoten. Götze heeft nu eenmaal een grote geschiedenis in zijn thuisland. Van ver buiten het Rurhgebied wisten de fans hem afgelopen week te bezoeken. Niet alleen Dortmund fans maar fans van alle clubs in Duitsland houden van Mario Götze.

De Duitse vedette lijkt dit seizoen als nummer 10 te gaan spelen. “Dit is een idee van de trainer”, zegt Götze. “Hem leek het een goed idee dat ik wat meer centraler zou gaan spelen. Ik kan op die positie wellicht meer creëren, bepaalde ruimtes induiken en van positie wisselen. Ik denk dat dit voor zowel het team als voor mij persoonlijk goed kan uitpakken. We zijn op deze manier meer flexibel.”

PSV moet dit seizoen niet alleen om de titel gaan strijden maar die titel eigenlijk winnen, weet ook Götze. De Duitser is er klaar voor en ziet PSV groeien en groeien. Volgens Götze is de eerste grote stap daarin gezet. “We hebben nu een veel bredere selectie dan vorig jaar. Dat is heel belangrijk in een seizoen waarin je hopelijk op drie verschillende podiums speelt. We hebben nu elke positie minimaal dubbel bezet, dat heb je gewoon nodig.”


Facebook Comments Box