Home Nieuws Duitse Eagles verdediger prijst Götze en Schmidt voor stap naar PSV: ‘Aandacht...

Duitse Eagles verdediger prijst Götze en Schmidt voor stap naar PSV: ‘Aandacht is gegroeid’

1572
0

De vaderlandse Eredivisie is in Europa aan een ongekende opmars bezig als we de Europese coëfficiënten lijst erbij nemen.

Het zorgt ervoor dat seizoen 2021-2022 van de Nederlandse clubs een uiterst succesvol seizoen gaat worden en het zorgt er tevens voor dat er ook vanuit het buitenland met meer waardering naar de Eredivisie wordt gekeken. Door de komst van Mario Götze en Roger Schmidt naar PSV, is de Eredivisie ook in Duitsland gegroeid als aantrekkelijke competitie.

Dat geldt ook voor verdediger Gerrit Nauber van Go Ahead Eagles. De verdediger ziet Roger Schmidt en Mario Götze aan de basis staan van de nieuwe kijk op Eredivisie-voetbal in Duitsland. De beide Duitse voetbalprominenten trachten PSV naar een hoger niveau te krijgen en tot op heden liggen beide Duitsers op koers dat te bewerkstelligen. Volgens de verdediger van Go Ahead Eagles is er sinds de komst van Götze en Schmidt. Door het befaamde duo is er in Duitsland veel meer aandacht voor het Nederlandse voetbal en PSV in het bijzonder ontstaan.

“In Duitsland wordt me vaak gevraagd naar het niveau van de Eredivisie. Ajax en PSV zouden probleemloos meedoen in de Bundesliga”, laat Nauber optekenen door ELF Voetbal Magazine. “De andere clubs wisselen qua sterkte. Ik antwoord vaak dat de Eredivisie een mix is van de Bundesliga, 2. Bundesliga en de top van de 3. Liga.”

De Eredivisie telt dit seizoen 23 Duitse spelers en dat is jarenlang anders geweest. De Go Ahead verdediger legt het uit: “Waarom niet meer Duitsers de stap maken, weet ik niet. Sowieso maken weinig Duitsers de stap naar het buitenland. Mario Götze en trainer Roger Schmidt zorgen er in ieder geval voor dat de aandacht voor de Eredivisie is gegroeid.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here