Home Nieuws Duitse clubs melden zich bij PSV; naderend vertrek gewilde Doan lijkt PSV...

Duitse clubs melden zich bij PSV; naderend vertrek gewilde Doan lijkt PSV niet te deren

2940
0

Hoe vaak zou er nog contact zijn tussen Ritsu Doan en PSV? Heeft PSV scouts die Doan wekelijks volgen en in de gaten houden?

Er valt weinig negatief nieuws rond de uitermate goed presterende Ritsu Doan te melden, behalve dat de aanvaller van een plek op de bank bij PSV, tot een behoorlijk gewilde speler in de Bundesliga is verworden en PSV daardoor een aantal miljoenen kan mislopen. Hoe zit dat precies?


Vanaf het begin van het lopende seizoen heeft Doan in Duitsland de twijfels doen wegnemen die er bij PSV rond zijn kwaliteiten waren. Doan maakte op zijn positie meteen indruk waar concurrent Mo Ihattaren dat bepaald niet deed.

Geruisloos wist Ritsu Doan zich aan te passen aan de zware Bundesliga. Inmiddels is de marktwaarde van Doan flink gestegen maar het lijkt PSV allemaal weinig te deren. De behendige en fysiek sterke Japanner barst van het talent en in combinatie met zijn fysieke kracht, is een Doan met vertrouwen nauwelijks te stoppen. Wel is de Japanner een speler die een aantal maanden de kans moet krijgen en vertrouwen moet voelen om zich te kunnen bewijzen.

Roger Schmidt denkt daar duidelijk anders over. Waar andere spelers als Boscagli en Bruma aan het begin van dit seizoen opnieuw een kans kregen, werd er door Schmidt en zijn staf nauwelijks op of omgekeken naar Doan.

Na driekwart van de gespeelde Bundesliga wedstrijden hebben zich inmiddels meerdere clubs hebben bij PSV gemeld voor Ritsu Doan. Doan is populair in Duitsland en heeft zich behoorlijk in de kijker gespeeld bij andere clubs, die zich eerder ook al hebben gemeld bij Arminia, zo weet het ED te melden.

Arminia kan Doan door een optie tot koop voor het schamele bedrag van vijf miljoen euro overnemen van PSV. Dat betekent dat deze constructie 8 maanden geleden in het contract van Doan is opgenomen. Zo weinig vertrouwen was er dus aan de kant van PSV in de kwaliteiten van Doan. De Japanner werd immers voor ruim 7,5 miljoen euro van FC Groningen overgenomen en de genoemde 5 miljoen zou een fors verlies betekenen voor PSV bij overname door de Duitsers, die op dit moment op degraderen staan en daardoor Doan mogelijk niet van PSV kunnen overnemen.

Inmiddels zijn er tal van Bundesligaclubs die naar Doan hebben geïnformeerd. Door de eerder genoemde gelimiteerde som van 5 miljoen euro die voor Arminia geldt, is de kans klein dat andere Duitse clubs een eventueel bod op Doan flink zullen gaan verhogen.

Dit seizoen kwam Doan tot 28 competitieduels voor Arminia en scoorde hij vier goals en gaf hij drie assists.