Home Nieuws Verbazing is groot: ‘Jerdy Schouten had al 4 jaar lang in Oranje...

Verbazing is groot: ‘Jerdy Schouten had al 4 jaar lang in Oranje moeten spelen’

1063
0

De Voetbal International-journalisten Lentin Goodijk en Chris Tempelman vinden dat Jerdy Schouten de komende interlandperiode een basisplaats verdient bij Oranje.

Goodijk vindt het logisch als Ronald Koeman tegen Ierland (18 november) en Gibraltar (21 december) iets anders gaat proberen. Frenkie de Jong is nog steeds geblesseerd, terwijl de kritiek op Marten de Roon al vaker groot is.

“Ik zou me een basisplaats voor Schouten goed kunnen voorstellen”, aldus Goodijk. “Dan kun je hem bij Oranje naast Joey Veerman zetten. Dat is een koppeltje dat gewend is om met elkaar samen te spelen bij PSV. Zij vullen elkaar ook goed aan. Veerman neemt wat meer risico en Schouten is het slot op de deur.”

Tempelman laat vervolgens weten dat hij vindt dat Schouten al 4 jaar lang een vaste waarde in Oranje moet zijn. “Ik vind het altijd heel irritant dat op een moment dat een speler bij PSV indruk maakt, diegene ineens in het Nederlands elftal moet.”

“Bij Bologna speelde hij wekelijks tegen Internazionale, AC Milan, AS Roma etcetera”, geeft Tempelman aan. Nu speelt hij wekelijks tegen clubs als PEC Zwolle en Heracles Almelo en moet hij ineens in het Nederlands elftal, maar dat moet hij al veel langer.”

Tempelman noemt Schouten ‘een geweldige voetballer’. “Ik heb hem bij Telstar in het seizoen 2017/18 gezien, ik vond hem toen al goed. Schouten heeft als voetballer inzicht en kan het ook nog toepassen. Hij heeft ook een goede leeftijd (26 jaar, red.). Nogmaals: hoe hij nu speelt, doet hij al vier jaar lang, alleen nu valt iedereen het ineens op.”


Vorig artikelPieter Zwart ziet ‘leuke speler’ bij PSV: ‘Zijn voetenwerk is niet zo fijn, maar…’
Volgend artikelAad de Mos geniet van PSV en komt met dringend advies voor Koeman

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in