Home Nieuws Duidelijke beelden: Spaanse politie misdraagt zich in Sevilla | PSV evalueert klachten

Duidelijke beelden: Spaanse politie misdraagt zich in Sevilla | PSV evalueert klachten

900
0

De beelden van de zeer agressief optredende politie laten aan duidelijkheid niets te wensen over.

De beelden zijn naast de klachten dusdanig duidelijk dat vele PSV-fans actie willen ondernemen tegen de Spaanse politie. Rondom het Estadio Ramón Sánchez Pizjuán druppelden 1,5 uur voor de wedstrijd vele PSV fans de kleine kroegjes en barretjes binnen met blauw geslagen armen en benen. Een aantal PSV fans heeft kneuzingen opgelopen door absurde charges van de politie. Niets vermoedende PSV fans en ook tegelijk vooral onschuldige mensen, kregen meerdere te maken van aanvallende acties van de Spaanse politie.

De Supportersvereniging PSV is dan ook niet te spreken over het optreden van de Spaanse politie rond de Europa League-wedstrijd tegen Sevilla. Voorzitter Rob Bogaarts stelt dat hij samen met PSV een klacht wil indienen. “Ik ben zelf aanwezig geweest en er was geen enkele aanleiding om zo tekeer te gaan. Meerdere mensen liepen een wond op die gehecht moest worden”, vertelt Bogaarts in het Eindhovens Dagblad.

Het ging goed mis toen een grote groep fans richting het uitvak liep. De politie werd ‘ineens absurd agressief’. “Een supporter heeft daarbij een trap van het paard gekregen, in zijn buik”, zegt Bogaarts. “Daarna ontstond wat tumult en is er door de politie flink op los gemept en daarbij zijn ook meerdere kinderen geraakt, terwijl de sfeer daarvoor totaal niet dreigend was. Als het wel zo was geweest, had ik dat zeker gezegd.”

De Supportersvereniging PSV inventariseert momenteel alle klachten. “We zijn in overleg met PSV hoe we een klacht in kunnen dienen tegen het optreden van de politie.”


Vorig artikelVertrek Gakpo vs Madueke: ‘Speelt hier vijf jaar, maar verdwijnt in 10 minuten’
Volgend artikelKarim Rekik zet in op PSV – Sevilla en hoopt in de toekomst weer speler van PSV te zijn

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in