Home Nieuws Duidelijk verhaal van Nistelrooij over blunder Benitez: ‘Onze beste helft van het...

Duidelijk verhaal van Nistelrooij over blunder Benitez: ‘Onze beste helft van het seizoen’

2615
0

Ruud van Nistelrooij verscheen na afloop van de remise in Glasgow even nuchter als altijd toch monter voor de camera.

Zijn ploeg had zojuist de beste wedstrijd van het seizoen gespeeld. De trainer doelt met name op de tweede helft, waarin PSV liet zien dat e ploeg allemaal in huis heeft. ‘In de tweede helft hebben we laten zien hoe goed we kunnen spelen’, aldus de trainer, die ook meteen de blunder van zijn keeper op de juiste manier wist te omschrijven. De trainer veroordeelde de blunder en zei er meteen achteraan dat dit niet mag gebeuren.

Ruud van Nistelrooij vond dan weer niet dat het gelijkspel tegen Rangers voelde als een overwinning. “Nee, het voelt als een dik verdiend gelijkspel”, aldus Van Nistelrooij in gesprek met RTL 7. “Het was een wedstrijd met twee gezichten. We begonnen goed met een kans voor Luuk. Daarna raakten we de grip kwijt. Na rust deden we het beter en waren we de gehele tweede helft de betere ploeg.”

In de tweede helft kreeg PSV meer druk op de tegenstander en wist de tegenstander geen raad met de veldbezetting. “Daardoor dwongen we hoger op het veld de fouten af en kwamen we vaker aan de bal”, zo gaf hij aan. “In de veldbezetting hadden we ook een paar dingen veranderd, zodat we elkaar makkelijker konden vinden en tot kansen kwamen. Ik kan me drie momenten herinneren met Saibari, die een heel goede tweede helft speelde en de steekbal van Guti op Max. Uiteindelijk belonen we ons met een punt uit die corner, maar door die ongelukkige tegengoal is het maar een gelijkspel.”

De trainer besloot in de wedstrijd maar één keer te wisselen en na floop was ook zijn reactie op die ene wissel even logisch als duidelijk te noemen. “Je wisselt alleen als er een reden is. Armando liep achterin met een gele kaart en dat is altijd een risico. Verder was er voor mij geen reden om te wisselen. In de tweede helft hebben we laten zien hoe goed we kunnen spelen”, legde hij uit. “Dit was de beste helft van ons seizoen”, aldus Ruud van Nistelrooij.


Vorig artikelNuchtere Veerman houdt zich in: ‘Ze wisten het niet meer, we gaan ze pakken’
Volgend artikelSchotse pers zet PSV op de troon: ‘PSV beste van die ploegen, enorme stap vooruit’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in