Home Nieuws Duel Héctor Moreno met Robben zorgde voor mislukte transfer naar FC Barcelona

Duel Héctor Moreno met Robben zorgde voor mislukte transfer naar FC Barcelona

991
0

Héctor Moreno is inmiddels speler van Al-Gharafa in Qatar. De Mexicaanse oud PSV’er kiest in zijn carrière duidelijk voor de financiën.

Moreno verhuisde in 2015 naar PSV vanuit Barcelona. De verdediger werd door Marcel Brands overgenomen van Espanyol maar het plan was eigenlijk om in de zomer van 2014 aan te sluiten bij FC Barcelona.


Moreno was al jaren sterkhouder van Espanyol en zag in aanloop naar het WK in Brazilië de stadgenoot FC Barcelona contact opnemen met zijn management. ‘Ik voelde me heel erg goed, in alle opzichten. Dankzij mijn teamgenoten kon ik echt uitblinken bij Espanyol’, zegt Moreno in gesprek met het Mexicaanse TUDN. ‘Ik was in gesprek met Barcelona, daar kon ik een meerjarig contract tekenen.’

Fc Barcelona was op zoek naar ervaren centrumverdedigers vanwege de stoppende clubicoon Carles Puyol, die een punt achter zijn carrière gezet had. Moreno was een belangrijke gegadigde maar het noodlot sloeg toe in Brazilië tegen Nederland. Bij een tackle op Arjen Robben liep Moreno een beenbreuk op, die hem tot en met december aan de kant hield.
De ongelukkige Mexicanen stonden lange tijd op voorsprong maar Oranje boog de achterstand om in een 2-1 voorspong.

‘Zonder die zware blessure was alles waarschijnlijk heel anders gelopen. Het was zwaar en moeilijk om te accepteren. Ik moest mijn leven echt pauzeren’, aldus Moreno, die bij Espanyol bleef en Barcelona in het seizoen 2014/15 vervolgens alles zag winnen wat er te winnen viel. In de zomer daarop vertrok hij naar PSV nadat Marcel Brands hem maanden achtereen warm maakte voor een overgang naar Eindhoven. Moreno speelde ijzersterk bij PSV en werd in Zwolle landskampioen nadat de club ook een succesvolle Champions League campagne achter de rug had.

De sterke centrale verdediger verdient zijn geld inmiddels in Qatar. ‘Ik had in Europa kunnen blijven, daar ben ik nog steeds goed genoeg voor, maar ik wilde heel graag de toekomst van mijn familie veiligstellen.’


Facebook Comments Box