Home Nieuws Druk van de media en ‘Real Madrid-verwijzingen’ | Journalisten blijven Koeman wijzen...

Druk van de media en ‘Real Madrid-verwijzingen’ | Journalisten blijven Koeman wijzen op basisplaatsen voor Veerman en Schouten

4794
0

De discussie hoe het middenveld van Oranje er volgende week zondagavond in Hamburg tegen Polen eruit zou moeten gaan zien, lijkt voorlopig nog wel even aan te houden.

Feit is dat Joey Veerman door steeds meer analisten, journalisten, fans en andere deskundigen naar voren wordt geschoven om het middenveld te complementeren tegen Polen. Oranje zonder Veerman? Het wordt steeds onrealistischer maar de bondscoach beslist. Wel ondervond de bondscoach van dienst steeds meer druk met betrekking tot de middenvelder, die alsmaar beter en beter wordt.

Tegen wil en dank is Veerman ook nog eens een klein onderwerp van gesprek geworden rond Champions League-winnaar Real Madrid. Nee, de Koninklijke uit Madrid is niet concreet geïnteresseerd in de middenvelder uit Volendam, hoewel de passer bij uitstek best ergens op een lijstje zal staan bij de Spaanse topclub, maar werd afgelopen week door verschillende analisten wel gerekend tot een categorie spelers die moeiteloos bij Real Madrid mee zou kunnen.

Zoals veel discussie rond Veerman en dat heeft Ronald Koeman ook wel enigszins aan zichzelf te wijten want de bondscoach heeft met Frenkie de Jong en Memphis Depay twee spelers in zijn selectie opgenomen die niet helemaal fit zijn. Ook dat zorgt inmiddels voor discussie.

Die keuze vinden zowel ESPN-verslaggevers Vincent Schildkamp als Jan Joost van Gangelen onbegrijpelijk, zo laten ze weten in het programma Voetbalpraat. “Hij wil deze oefenwedstrijden aangrijpen om richting plan A te gaan en dat is Memphis”, begint Kees Kwakman. “Wijnaldum zal donderdag gaan spelen omdat Reijnders en Koopmeiners er allebei niet bij zijn. Dan heb je ook bijna niemand anders om achter de spits rondom Memphis te spelen.”

“Als je nog maar twee wedstrijden te gaan hebt naar het EK en er is nog zoveel onduidelijk”, gaat Schildkamp verder. “Waarom ga je dan alles en iedereen weer speeltijd gunnen met als enige argument dat het iedereen helpt naar fitheid richting het toernooi?”

“Daar begrijp ik dus helemaal niks van”, reageert Van Gangelen, waarna Schildkamp verder gaat. “Die fitheid ga je toch niet halen met 25 minuten voor de nummer zeventien uit de selectie?” Er is afgesproken dat in de beide oefenwedstrijden de ploegen zes keer mogen wisselen. “Dus dat wordt sowieso weer een grote puinhoop vanaf minuut vijftig zo ongeveer”, aldus Van Gangelen. Kwakman springt wel op de bres voor de bondscoach. “Het middenveld moet wel morgen toch? Schouten, Veerman, Wijnaldum zal dat worden. Dan heb je alleen nog Gravenberch over, want die anderen zijn er niet. Daar kan Koeman ook niet zoveel aan doen.”

“Als De Jong niet speelt, moet je met Veerman spelen. Als je Veerman en Schouten ziet spelen bij PSV, dan heb je geen reden om die uit elkaar te halen”, aldus Volendammer Mühren eerder deze week. Ook Youri Mulder mengde zich in de discussie maar die wierp hij allereerst zelf op. De suggestie van Mulder met betrekking tot een toekomst van Veerman bij Real Madrid zorgde bij en na afloop van het programma Rondo voor veel gesprekstof.

De enthousiaste analist en Veerman-fan denkt dat de Volendammer als opvolger van Toni Kroos kan fungeren in de Spaanse hoofdstad. PSV-icoon Van de Kerkhof ziet dat anders en denkt dat het voor Veerman beter is om een tussenstap te maken. “Ik denk dat je daar helemaal gelijk in hebt. Het is voor hem beter om eerst één of twee jaar een tussenstap in de Premier League of in Duitsland te maken voor je eventueel de stap naar Real maakt.”

Van de Kerkhof denkt dat Veerman momenteel nog te kort komt voor de grootmacht uit Madrid. “Het niveau daar is heel hoog. Met alle respect voor Joey Veerman, dat heeft hij nog niet.” Ronald Koeman hield tot op heden het hoofd nog koel en sprak in onderstaande video over Veerman en de kansen op een basisplaats in Hamburg.


Vorig artikelGuus Meeuwis beduusd na verrassende daad Marcel Brands
Volgend artikelNederland én ‘minder opvallende uitblinker’ Jerdy Schouten scoren punten in Frankrijk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in