Home Nieuws Droom Johan Bakayoko komt deels uit na plaatsing voor EK in Duitsland,...

Droom Johan Bakayoko komt deels uit na plaatsing voor EK in Duitsland, pijnlijke ’tweede’ wissel Bakayoko in Wenen

2166
0

De droom van Johan Bakayoko is deels uitgekomen dit weekend. De jonge Belgische aanvaller kwalificeerde zich met België voor het Europese kampioenschap in Duitsland volgend jaar.

Onze zuiderburen kende geen enkele moeite zich te kwalificeren voor het grote toernooi in de zomer van 2024 bij onze oosterburen. De kwalificatie verliep zeer voorspoedig. België zal met Johan Bakayoko dus acte de présence gaan geven op de eindronde in Duitsland volgend jaar.

Daarmee komt een droom van Bakayoko uit. Een voorname reden om deze zomer bij PSV te blijven is dat de jonge Belg graag met zijn land aan het toernooi in Duitsland wil deelnemen. Dat gaat zeker gebeuren na dit weekend want België is na de moeizame 2-3 winst in en tegen Oostenrijk zeker van het ticket. Een andere droom van de snelle aanvaller is dat hij als basisspeler van PSV gaat deelnemen aan het Europese Kampioenschap in Duitsland. Bakayoko is in ieder geval hard op weg die droom ook in vervulling te laten gaan.

Bakayoko denkt bij het Belgische nationale elftal sneller voor een basisplek in aanmerking te komen als hij onder Peter Bosz ook een basisspeler is. Het is nog niet zo ver want vrijdagavond in Wenen onderging de aanvaller een pijnlijke
wissel.

Johan Bakayoko viel twintig minuten voor tijd in, maar zijn invalbeurt liep anders dan verwacht en gehoopt. Om de zege over de streep te trekken werd de aanvaller na ruim een kwartier spelen weer gewisseld. De Belgen kregen namelijk een rode kaart in de tweede helft, waardoor het nog spannend werd. Zo werd Bakayoko dus geconfronteerd met een pijnlijke tweede wissel in de wedstrijd tussen Oostenrijk en België, nadat hij eerst ingebracht werd.


Vorig artikelBij PSV bepalende Walter Benítez wordt uitgelicht: ‘Daar blonk hij in Frankrijk al in uit’
Volgend artikelPOLL | Mocht onderzoek een nieuw stadion uitwijzen, welke locatie zou passend en geschikt zijn?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in