Home Nieuws Directie PSV voerde vrijdagmiddag gesprek met deel harde kern, ‘UEFA geeft PSV...

Directie PSV voerde vrijdagmiddag gesprek met deel harde kern, ‘UEFA geeft PSV signaal’

3283
1

PSV krijgt zondag in het Philips Stadion Ajax op bezoek. De club heeft geen zin in ongeregeldheden en wangedrag van zijn supporters en doet een oproep aan de fans.

Maar er is meer. Er dreigen serieuze problemen voor de club. Het Eindhovens Dagblad meldt vrijdagavond dat PSV vrijdagmiddag met een aantal afgevaardigden van de supporters in gesprek is gegaan naar aanleiding van de recente gebeurtenissen in Lens. Volgens de Eindhovense krant waren daar ook leden van de harde kern bij aanwezig.

De situatie is dan ook urgent te noemen omdat de UEFA PSV inmiddels in officiële staat van beschuldiging heeft gesteld naar aanleiding van de gebeurtenissen in het noorden van Frankrijk. Er volgt snel meer duidelijkheid vanuit de voetbalbond, meldt de regionale krant.

Eerder bericht: “Steun PSV op een positieve manier”, zo luidt de boodschap.
“Geen antisemitische of discriminerende spreekkoren, geen voorwerpen op het veld gooien, geen vuurwerk afsteken of ander gedrag dat de club schaadt of de wedstrijd negatief beïnvloedt”, schrijft PSV op de clubsite.

“De ogen van de vaderlandse voetbalwereld zijn die dag op ons gericht. Steun onze club op een positieve manier zoals jullie altijd doen en maak er een fantastische voetbalmiddag van!”

PSV hoopt tegen Ajax de tiende Eredivisie-overwinning op rij te boeken. Normaal staat het affiche te boek als een topper, maar door de dramatische seizoenstart van de Amsterdammers is daar op papier in ieder geval geen sprake van.

Waar PSV zonder puntenverlies fier aan kop gaat in de Eredivisie, bezet Ajax een uiterst teleurstellende zeventiende plaats. Het gat tussen beide clubs bedraagt maar liefst zestien verliespunten.

De oproep van PSV mag geen verrassing heten. Dinsdag lieten Eindhovense supporters zich in Lens nog van hun meest slechte kant zien. Voorafgaand aan het Champions League-duel raakte fans slaags met de Franse politie en tijdens de rust van de wedstrijd sloopten ze stoelen in het uitvak en gooiden die, net als enkele stukken vuurwerk, naar een vak met daarin supporters van RC Lens.


Vorig artikelMichael Reiziger neemt één PSV’er op in voorselectie Jong Oranje
Volgend artikelPeter Bosz spreekt zich uit over ‘een 5-0’ tegen Ajax | ‘Ik heb het vooral druk met mijn eigen club’

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in