Home Nieuws Valentijn Driessen heeft één grote vraag na nipte zege Oranje en brandt...

Valentijn Driessen heeft één grote vraag na nipte zege Oranje en brandt viertal internationals af

6387
3

Het Nederlands elftal boekte zondagavond een nipte 1-2 zege op Ierland. Makkelijk ging het echter niet, zo zag Valentijn Driessen.

De wedstrijden tegen Griekenland en Ierland bevestigden volgens Driessen dat Koeman nog altijd zoekende is. “Hij switchte in twee ontmoetingen van 3-4-2-1 naar 5-3-2 naar 4-3-3. Het laatste om de meubelen te redden in Dublin, die tegen de zwakke Ieren in gevaar kwamen door een onvoorstelbare, ongeconcentreerde start resulterend in een 1-0 achterstand in de derde minuut uit een penalty.”

“Onbegrijpelijk, zeker omdat Koeman had gewaarschuwd voor het Ierse fanatisme en opportunisme”, vervolgt Driessen. “Je vraagt je af: weet de bondscoach zijn spelers wel te bereiken. Een vraag die Koeman zichzelf eerder stelde in de rust van Nederland-Italië toen zijn team door de ondergrens was gezakt.”

Het is wel duidelijk hoe Valentijn Driessen tegen dit Oranje en de bondscoach aankijkt. Driessen omschrijft het spel dat het Nederlands elftal op de mat legde in Dublin als ’treurig’ en ‘Oranje-onwaardig’.

De Telegraaf-analist en columnist gaat verder en lijkt wel degelijk aan de stoelpoten van de bondscoach te zagen. Het Nederlands Elftal ligt wel op schema voor plaatsing voor het Europese Kampioenschap in Duitsland volgend jaar zomer maar van harte gaat het niet.

“In welke samenstelling ook, tegen de nummer 53 van de wereld verwacht je van een Nederlands elftal meer zelfbewustzijn, geloof en vertrouwen in de eigen kwaliteiten in plaats van een handvol aanpassingen. In ieder geval leek het nergens op wat vooral Mats Wieffer, doelman Mark Flekken, aanvoerder Virgil van Dijk en Champions League-winnaar Aké lieten zien”, aldus Valentijn Driessen over de staat van het huidige Oranje.


Vorig artikelVan der Vaart verbaast zich enorm over Weghorst: ‘Vind het een heel raar interview’
Volgend artikelAnderlecht wijst naar Bakayoko: ‘Hij was ongeduldig, wij hebben geen fout gemaakt’

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in