Home Nieuws Drie remises voor PSV? ‘De Eredivisie is over een week weer spannender...

Drie remises voor PSV? ‘De Eredivisie is over een week weer spannender dan we nu denken’

790
0

De wens is de vader van de gedachte. Dat geldt voor de neutrale Eredivisie-kijker in aanloop naar FC Twente – PSV.

Althans, dat is de mening de AD Voetbalpodcast presentator Etienne Verhoeff van het Algemeen Dagblad. Uiteraard geldt met name ook voor de aanhang van Feyenoord, de club die PSV tot op heden mondjesmaat weet bij te houden met recente maar nipte overwinningen op RKC en AZ.

Na de interlandbreak is het in ieder geval weer tijd voor competitievoetbal en dus verheugen we ons allemaal enorm op FC Twente – PSV. In de AD Voetbalpodcast blikt Etienne Verhoeff met Leon ten Voorde, FC Twente-clubwatcher van Tubantia, vooruit op de week van PSV.

Het programma van PSV maakt veel los bij de vaderlandse media. ‘Met Twente uit, Sevilla uit en Feyenoord uit zal dat veel bepalen over het verloop van het seizoen’, is het Algemeen Dagblad van mening.

“FC Twente is al 24 duels ongeslagen in de Grolsch Veste. De vraag is dan vooral als PSV hier wint, wie stopt de ploeg van Bosz dan af?”, vertelt Ten Voorde over het duel van zaterdagavond in Enschede. “Voor de neutrale liefhebbers is het wel leuk als Twente gaat stunten tegen PSV”, wijzen Ten Voorde en Verhoeff naar de strijd bovenaan de ranglijst.

Ten Voorde waagt zich aan een voorspelling en denkt dat PSV gelijkspeelt bij FC Twente, niet wint in Sevilla en mogelijk gelijk speelt in de Andalusische stad. Op bezoek bij Feyenoord ziet Ten Voorde PSV ook niet winnen. De journalist is van mening dat Feyenoord ondanks de zeven punten achterstand op PSV net wat beter voetbal op de mat legt. Ook die conclusie mag best opmerkelijk worden genoemd gezien de soms moeizame overwinningen die de Rotterdammers de laatste weken weten te boeken. Zowel RKC Waalwijk als AZ werden met de nodige moeite verslagen.

Dan wordt er tenslotte nog een oordeel geveld over het programma van PSV. “Het is opmerkelijk dat al die toppers in de competitie vaak na de zware Champions League wedstrijden zitten. Volgend seizoen is dat helemaal een uitdaging. De clubs hebben daar al een meeting over gehad hoe je dat gaat oplossen. PSV heeft een simpele aanloop gehad en dan in een week tijd naar FC Twente, naar Sevilla en naar Feyenoord”, aldus de heren journalisten Ten Voorde en Verhoeff in de AD Voetbalpodcast.


Vorig artikelVIDEO | Demo van de docu over Cody Gakpo
Volgend artikelVIDEO: Ji-Sung Park brengt talenten persoonlijk naar Eindhoven: ‘Dit is hun droom’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in