Home Nieuws Drie PSV’ers schitteren in Elftal van de Week van De Telegraaf

Drie PSV’ers schitteren in Elftal van de Week van De Telegraaf

794
0

Ferdi Vierklau heeft namens De Telegraaf drie spelers van PSV opgenomen in zijn Elftal van de Week.

PSV won na een weinig overtuigende eerste helft uiteindelijk met 5-2 van SC Cambuur. Oud-prof Vierklau zag Patrick van Aanholt, Joey Veerman en Xavi Simons uitblinken namens de ploeg van trainer Ruud van Nistelrooij.

Van Aanholt zette PSV na rust op het goede spoor door de 2-1 voor zijn rekening te nemen. De linksback was vanbuiten het strafschopgebied trefzeker. “Hij speelde niet uitzonderlijk, maar maakte wel een goal en je ziet naarmate hij vaker speelt, dat hij weer steeds beter in zijn spel komt”, schrijft Vierklau, die ook positieve woorden over heeft voor Veerman. “Als je drie assists geeft… Hij was bij bijna elke goal betrokken en had een heel groot aandeel in de winst, terwijl ik hem niet uitzonderlijk opvallend vond. Normaal neemt hij op het oog ook een meer leidende rol op zich, maar op een gegeven moment zette hij met een pass over dertig meter ook El Ghazi nog even voor de goal.”

Voor Vierklau, die zelf speelde voor onder meer Ajax, FC Utrecht en Vitesse, was Simons echter de Speler van de Week. “Ik ben benieuwd wat het niveau van PSV is als hij weggaat bij de club. Want als je het hebt over creativiteit, dan begint elk gevaar zo ongeveer bij hem. Hij kan zichzelf enorm goed vrijspelen en aanvallend laten gelden, maar maakt net zo lief tackles in verdedigend opzicht. Het lijkt ook alsof zijn maniertjes wat afnemen. Dat komt met volwassen worden en zal uiteindelijk zijn spel nog meer ten goede komen.”

Het volledige Elftal van de Week: Van der Hart (FC Emmen), Goes (AZ), Álvarez (Ajax), Van Aanholt (PSV); Zerrouki (FC Twente), Veerman (PSV), Simons (PSV); Cerny (FC Twente), Kudus (Ajax), Dimata (NEC), Romeny (FC Emmen)


Vorig artikelGeïrriteerde Van Nistelrooij neemt geen blad voor de mond: ‘Dit is onacceptabel’
Volgend artikelVan der Vaart neemt het op voor Joël Drommel: ‘Hij krijgt altijd kritiek, maar…’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in